Skip to main content

European Best Destinations: η Αθήνα στην κορυφαία τριάδα για το 2023

Ανάμεσα σε περισσότερους από 400 προορισμούς της Ευρώπης, ξεχώρισαν 20, σύμφωνα με τις ψήφους των ταξιδιωτών, ανάμεσα στους οποίους η Αθήνα, η Μήλος και η Ρόδος.

Περισσότεροι από 500 χιλιάδες ταξιδιώτες από 178 χώρες έδωσαν την ψήφο τους προκειμένου να ξεχωρίσουν οι καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για το 2023 και η Ελλάδα φυσικά δεν έλειψε από τις προτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, 3 ελληνικοί προορισμοί κατέλαβαν θέσεις στην κορυφαία 20άδα, με την Αθήνα να βρίσκεται στη 2η θέση, τη Ρόδο στη 14η και τη Μήλο στη 18η, αποδεικνύοντας ότι τόσο τα νησιά, όσο και οι πόλεις της Ελλάδας προσελκύουν και γοητεύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Η Μήλος αναφέρεται ως ένα από τα καλύτερα μέρη για ονειρεμένες διακοπές στην Ελλάδα, ενώ το Σαρακήνικο βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες «φυσικές πισίνες» και παραλίες της Ευρώπης.

Από τις Κυκλάδες στα Δωδεκάνησα, η Ρόδος κατακτά την 14η θέση, αποτελώντας ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τα φρούρια και τα κάστρα, με μια από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της ηπείρου. Το αφιέρωμα προτείνει, μάλιστα, να μην παραλείψει κανείς να επισκεφτεί του Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών, αλλά και την Αρχαία Ακρόπολη της Λίνδου, την ιστορική Παλιά Πόλη της Ρόδου και την παραλία του Αγίου Παύλου.

Την υψηλότερη θέση από τους 3 ελληνικούς προορισμούς, ωστόσο, κατακτά η Αθήνα, η οποία περιγράφεται ως λίκνο του πολιτισμού και της φιλοσοφίας, αλλά και ως ένα κοσμοπολίτικο κέντρο με εξαιρετική γαστρονομική σκηνή, πλούσια βραδινή ζωή και καλλιτεχνική σκηνή σε άνθηση, συνδυάζοντας τον αρχαίο κόσμο με υπέροχα μεσογειακά τοπία.

Στην πρώτη θέση της 20άδας συναντάμε τη Βαρσοβία, ως μια πολύ φιλόξενη, πράσινη, open-minded πόλη, που έχει κάτι να προσφέρει σε κάθε περίσταση, είτε σε οικογένειες, είτε σε ζευγάρια, είτε σε όσους αναζητούν πολιτιστικά θεάματα ή ψώνια.

Η κορυφαία 20άδα διαμορφώνεται ως εξής:

1. Βαρσοβία, Πολωνία
2. Αθήνα
3. Maribor, Σλοβενία
4. Βιέννη, Αυστρία
5. Citadella, Ιταλία
6. Essen, Γερμανία
7. Veszprém, Ουγγαρία
8. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
9. Grenoble Aples, Γαλλία
10. Mannheim, Γερμανία
11. Porto-Santo, Μαδέρα
12. Τολέδο, Ισπανία
13. Faial, Αζόρες
14. Ρόσος
15. Κοπεγχάγη, Δανία
16. Tossa de Mar, Ισπανία
17. Ascona-Locarno, Ελβετία
18. Μήλος
19. Πράγα, Τσεχία
20. Sóller, Ισπανία

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]