Skip to main content

Τι έμαθε ο Σακίλ Ο’Νιλ για τις επενδύσεις από τον Τζεφ Μπέζος

Ο θρύλος του NBA, Σακίλ Ο’ Νιλ αποκάλυψε μία επενδυτική αρχή που άκουσε από τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, και η οποία όπως λέει εμπνέει έκτοτε την προσέγγισή του στον κόσμο των επενδύσεων. 

«Ήμουν σε ένα τεχνολογικό συνέδριο στο Λας Βέγκας και άκουσα τον σπουδαίο Τζεφ Μπέζος να λέει πως αν επενδύσεις σε πράγματα που μπορούν να αλλάξουν τις ζωές των ανθρώπων, θα έχεις σίγουρα μία καλή απόδοση» είπε ο βετεράνος αστέρας του μπάσκετ μιλώντας στο CNBC από το Άμπου Ντάμπι. 

Ο Ο’ Νιλ πρόσθεσε: «Ποτέ μην σκέφτεσαι τη νομισματική πτυχή. Δεν είναι σημαντική για εμένα. Η προσέγγισή μου στηρίζεται στο εάν πιστεύω ότι ένα προϊόν όντως θα αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων. Αυτό είναι που έχει σημασία για εμένα». 

Έχοντας αποσυρθεί από το μπάσκετ το 2011, ύστερα από μία εντυπωσιακή καριέρα 19 ετών στο NBA, ο Ο’ Νιλ έχει σημειώσει επιτυχίες και εκτός γηπέδου. 0 50χρονος ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές στη Google και έκτοτε έχει αναπτύξει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει επένδυση στην Apple, 17 καταστήματα Auntie Annie’s, 40 γυμναστήρια και περισσότερα από 100 εστιατόρια Five Guys. Έχει επίσης ιδρύσει τη δική του αλυσίδα ταχυφαγείων με την ονομασία Big Chicken. 

O Ηall of Famer, που είχε διαπρέψει στους LA Lakers, παραδέχθηκε επίσης ότι είχε σκεφτεί να διεκδικήσει την ιδιοκτησία των Phoenix Suns, αλλά, όπως είπε, δεν θα το κάνει αφού «δεν μπορεί κανείς να ανταγωνιστεί με τον Μπέζος». Ο Μπέζος είναι ένας εκ των πολλών δισεκατομμυριούχων που εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν προσφορά εξαγοράς για τους Suns, σύμφωνα με το ESPN. Οι Suns υπολογίζεται ότι έχουν αξία 1,8 δισ. δολαρίων και θα μπορούσαν να πουληθούν έναντι τουλάχιστον 2,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Forbes. 

naftemporiki.gr