Skip to main content

Ο Μπραντ Πιτ μηνύει την Αντζελίνα Τζολί για τον αμπελώνα στη Γαλλία

Ο Μπραντ Πιτ μήνυσε την πρώην σύζυγό του Αντζελίνα Τζολί επειδή πούλησε το μερίδιό της στον γαλλικό αμπελώνα που αγόρασαν μαζί.

Το ζευγάρι αγόρασε τον έλεγχο των συμφερόντων στο Chateau Miraval το 2008 και παντρεύτηκε εκεί έξι χρόνια αργότερα.

Ο Πιτ λέει ότι αυτός και η πρώην σύζυγός του συμφώνησαν να μην πουλήσουν τα μερίδιά τους στον χώρο χωρίς την άδεια του άλλου. Αλλά η Τζολί πούλησε το μερίδιό της σε έναν κατασκευαστή οινοπνευματωδών ποτών που ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη, σύμφωνα με τη μήνυση. Η Τζολί δεν έχει σχολιάσει ακόμη.

Οι δικηγόροι του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού δήλωσαν ότι το Chateau Miraval, που αποτελείται από ένα σπίτι και έναν αμπελώνα στη νότια Γαλλία, είχε «γίνει το πάθος του Πιτ» και, υπό τη διαχείριση του, είχε εξελιχθεί σε μια «διεθνή ιστορία επιτυχίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων».

Τα νομικά έγγραφα, που κατατέθηκαν στο Λος Άντζελες την Πέμπτη, ανέφεραν ότι ο Πιτ συνέβαλε στη διασφάλιση της κερδοφορίας του αμπελώνα, ο οποίος ήταν «ένας από τους πιο αναγνωρισμένους παραγωγούς ροζέ κρασιού στον κόσμο».

Είπε ότι η Τζολί πούλησε το μερίδιό της εν αγνοία του σε έναν κατασκευαστή οινοπνευματωδών ποτών με έδρα το Λουξεμβούργο που ελέγχεται από τον Ρώσο επιχειρηματία Γιούρι Σέφλερ.

«Πούλησε το ενδιαφέρον της με τη γνώση και την πρόθεση ότι ο Σέφλερ και οι θυγατρικές του θα επιδίωκαν να ελέγξουν την επιχείρηση στην οποία είχε αφιερωθεί ο Πιτ και να υπονομεύσουν την επένδυσή στη Miraval», ισχυρίστηκε η αγωγή.

Οι δικηγόροι του είπαν ότι η κίνηση είχε σκοπό να προκαλέσει «άδικη ζημιά» στον Πιτ, ο οποίος «είχε ρίξει χρήματα και ιδρώτα στην επιχείρηση του κρασιού».

Το κτήμα Miraval, στο χωριό Correns στη νοτιοανατολική Γαλλία, αγοράστηκε από το ζευγάρι για περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΒΒC