Skip to main content

Ψηφιακοί νομάδες «ψηφίζουν» Αθήνα

Την Αθήνα επέλεξαν ουκ ολίγοι ψηφιακοί νομάδες, οι οποίοι εργάζονται από απόσταση, τουλάχιστον για όσο διαρκεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Μάλιστα, οι ψηφιακοί νομάδες της Αθήνας γίνονται οι πρωταγωνιστές της νέας καμπάνιας του «This is Athens», περιγράφοντας σε όλο τον κόσμο την πόλη με τη δική τους ματιά.

Ο 46χρονος Burak Cakmak, διευθυντής της σχολής σχεδίου «Parsons» στην Νέα Υόρκη και επιχειρηματίας, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έψαχνε «έναν προορισμό για να δραπετεύσει από τα πάντα» και νιώθει ότι «ανακάλυψε το κρυφό διαμάντι της Μεσογείου», όπου επαγγελματίες σαν τον ίδιο «μπορούν να έχουν την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, σε μια προσιτή τιμή, χωρίς να στερούνται τις ανέσεις και τα δικαιώματα που προσφέρει» η Ευρώπη. Ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια ζούσε μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης. 

Η 35χρονη Safiya Mary Rose είναι κειμενογράφος από το Λονδίνο και ήρθε στην Αθήνα με τον σύντροφο της στα τέλη Οκτωβρίου. «Πιστεύω ότι η Αθήνα είναι ένα ιδανικό μείγμα αρχαίου και μοντέρνου: έχει όλα όσα περιμένεις να βρεις σε μια πρωτεύουσα, συν πολλή τέχνη, ιστορία και κουλτούρα. Είναι ένα διεθνές μέρος, με επιρροές από την Ανατολή και τη Δύση, με μια αίσθηση φιλοξενίας» τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η ίδια ανέφερε επίσης πως «τα φρούτα και τα λαχανικά εδώ είναι νόστιμα και είναι διασκεδαστικό να ανακαλύπτω ελληνικές συνταγές και να τις δοκιμάζω στο σπίτι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ