Skip to main content

Ινδία: Περιορισμοί στις διαφημίσεις προφυλακτικών

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Περιορισμούς στις διαφημίσεις προφυλακτικών επιβάλλουν οι αρχές της Ινδίας, προκειμένου να αποφευχθεί η έκθεση των παιδιών σε «ακατάλληλο» περιεχόμενο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενημέρωσης της χώρας, πλέον θα απαγορεύεται η μετάδοση διαφημίσεων προφυλακτικών από τις 6.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ στα περίπου 900 ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το υπουργείο κάλεσε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα να μην μεταδίδουν διαφημίσεις για προφυλακτικά, σημειώνοντας πως «απευθύνονται σε μια ειδική ηλικιακή ομάδα και θα μπορούσαν να είναι ακατάλληλες για παιδιά».

Η κυβέρνηση της Ινδίας προειδοποίησε με κυρώσεις τα δίκτυα που δεν θα συμμορφωθούν με την απόφαση.

Το σεξ παραμένει θέμα ταμπού στη συντηρητική κοινωνία της Ινδίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.