Skip to main content

Αγγλία: Πίσω στον ιδιοκτήτη του ο Τζάσπερ το τσοπανόσκυλο

Τσοπανόσκυλο ονόματι Τζάσπερ επανενώθηκε την Πέμπτη με τον ιδιοκτήτη του, ύστερα από τετραήμερες έρευνες τουλάχιστον 6.000 εθελοντών που πληροφορήθηκαν την εξαφάνισή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του στο Σκάφελ Πάικ, το ψηλότερο βουνό στην Αγγλία, στην περιοχή Λέικ Ντίστρικτ.

Μηνύματα χαράς από ολόκληρο τον κόσμο κατέκλυσαν το Διαδίκτυο μετά τον εντοπισμό του Τζάσπερ από την Ομάδα Διάσωσης του Όρους Γουέσντεϊλ. Οι διασώστες επέστρεψαν τον σκύλο, ράτσας border collie, στον ιδιοκτήτη του, Άνταμ Νόλαν.

«Πετάω στα σύννεφα ανακοινώνοντας την ασφαλή επιστροφή του καλύτερου φίλου μου Τζάσπερ. Είναι απλά η καλύτερη είδηση. Σας ευγνωμονούμε τόσο πολύ όλους εσάς», δήλωσε ο κ. Νόλαν.

Ο Τζάσπερ χάθηκε ενώ έκανε την συνηθισμένη βόλτα του με τον ιδιοκτήτη του το μεσημέρι της Κυριακής κι από εκείνη τη στιγμή άρχισαν οι αγωνιώδεις προσπάθειες του κ. Νόλαν για τον εντοπισμό του: άνοιξε λογαριασμό στην ιστοσελίδα JustGiving, όπου συγκεντρώνονται χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς και μέχρι χθες το απόγευμα συγκέντρωσε σχεδόν 32 χιλιάδες ευρώ.

Τα χρήματα διατέθηκαν για την κινητοποίηση της αστυνομίας, των σωστικών συνεργείων, των χειριστών ελικοπτέρων, των στρατιωτών που βρίσκονταν σε άδεια και όλων όσοι συμμετείχαν στις έρευνες, οι οποίοι ανήλθαν σε 6.000 άτομα.

Ανάμεσά τους ήταν κι η Αυστραλή Κάρι Μπέινς, η οποία συμμετείχε με την απλή ιδιότητα του λάτρη των σκύλων.

«Γνωρίζετε κάποιον σε αυτή την περιοχή που θα μπορούσε να βοηθήσει τον Άνταμ;», έγραψε στη σελίδα της στο Facebook η επιχειρηματίας από το Σίδνεϊ και τέσσερις ημέρες αργότερα ανακοίνωσε, μέσα από το ίδιο μέσο, τη μεγάλη της χαρά που βρέθηκε ο Τζάσπερ.