Skip to main content

Μία ρόδα λούνα παρκ στην Times Square

Μία ρόδα λούνα παρκ ύψους 34 μέτρων περιστρέφεται στην άλλοτε πολυσύχναστη καρδιά της Times Square, αναζητώντας να φέρει λίγη χαρά στους κατοίκους της Νέας Υόρκης και να στηρίξει την οικονομία της πόλης.

Για 12 λεπτά, οι πελάτες μπορούν να ανέβουν στο Times Square Wheel για να δουν από ψηλά το λεγόμενο «Σταυροδρόμι του Κόσμου» στο κέντρο του Μανχάταν, στα κόκκινα γυάλινα σκαλιά πάνω από το περίπτερο του TKTS, όπου πωλούνται εισιτήρια με έκπτωση στο Broadway.

«Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που ήμουν σε τροχό Ferris. Ήταν τόσο διασκεδαστικό», είπε η Ντέμπορα Τζόνσον μετά από μία βόλτα.

«Είναι ωραίο να μπορείς να πηγαίνεις τόσο ψηλά με μια ρόδα στην Times Square. Πόσο συχνά σου δίνεται αυτή η ευκαιρία;», είπε η Πηνελόπη Μπουσταμάντε.

Πριν από τη βόλτα του, ο Γυμνός Καουμπόι, ο γραφικός κιθαρίστας της Times Square, τραγουδούσε έναν αυτοσχέδιο στίχο: «Φοβάμαι τα ύψη, οπότε μάλλον θα τσιρίξω, αχχχ!».

Η ιδέα είναι να επαναφέρουμε τη χαρά της παιδικής ηλικίας, είπε ο Βίτο Μπρούνο, ο οποίος είχε την ιδέα και είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της AM: PM Entertainment Concepts. «Είναι ωραίο και είναι η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο. Βλέπεις τους ανθρώπους να ζωντανεύουν ξανά».

Δεν ήταν όμως όλοι τόσο ενθουσιασμένοι. «Δεν ήταν τόσο συναρπαστικό όσο νόμιζα ότι θα ήταν», είπε η Αρλίν Σούλμαν. «Νομίζω ότι θα μπορούσα να ανέβω στο ασανσέρ σε ένα από τα ξενοδοχεία και να έχω μια καλύτερη θέα».

Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 15 έως 35 δολάρια. Οι βόλτες είναι δωρεάν καθημερινά για 100 άτομα που κάνουν την πρώτη ή τη δεύτερη δόση εμβολίου για τον Covid-19 από 1 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου, όσο δηλαδή θα υπάρχει η εγκατάσταση.

naftemporikigr με πληροφορίες  Reuters