Skip to main content

Νέα ψήφος εμπιστοσύνης της du στην ελληνική Echothrust Solutions

Για δεύτερη συνεχή φορά εμπιστεύεται την ελληνική εταιρεία Echothrust Solutions η du (Emirates Integrated Telecommunications Company) – μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τηλεπικοινωνιών των Αραβικών Εμιράτων.

Συγκεκριμένα, η du επέλεξε την πλατφόρμα της EchothrustSolutions για την υλοποίηση του διαγωνισμού ασφαλείας «Capture The Flag», η οποία θα διεξαχθεί στις 9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του συνεδρίου κυβερνο-ασφάλειας «du CyberSecurity Conference 2016».

Η πλατφόρμα της Echothrust Solutions ονομάζεται echoCTF. Οι μηχανικοί της Echothrust Solutions την έχουν τροποποιήσει ειδικά για το διαγωνισμό της du, ώστε να συνοδεύεται από μια μακέτα «έξυπνης πόλης», με όλες τις κρίσιμες υποδομές και υπηρεσίες που υπάρχουν σε μια σύγχρονη πόλη: εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας, ανεμογεννήτριες, οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, σύστημα φωτισμού πόλης, σύστημα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών συστημάτων αυτομάτου ελέγχου και τηλεμετρίας (ICS & SCADA Systems). 

Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού CTF καλούνται να πραγματοποιήσουν κυβερνοεπιθέσεις στην έξυπνη πόλη (που ονομάζεται echoCiTy-F), ενώ παράλληλα μπορούν να παρακολουθούν άμεσα τα αποτελέσματα των ενεργειών τους που προβάλλονται με εντυπωσιακά εφέ, μέσα από ειδικά συστήματα για visualisation.