Skip to main content

Διεκδικήσεις ομολογιούχων από Folli Follie και UBS

Από την έντυπη έκδοση

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Δυνατότητες αποζημίωσης -αν όχι μόνο από τη Folli Follie μέσω του ελληνικού Δικαίου- και μέσω του ελβετικού Δικαίου διερευνούν ομολογιούχοι που στρέφονται κατά της UBS, η οποία ενήργησε (από κοινού με την Credit Suisse) ως joint bookrunner για το ομόλογο σε ελβετικό φράγκο που είχε εκδώσει προ διετίας η ελληνική εταιρεία.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα στην ελβετική αγορά, οι σχετικές απαιτήσεις ενδέχεται να παραγραφούν μετά τις 26 Σεπτεμβρίου 2019 και ως εκ τούτου το χρονοδιάγραμμα είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Έτσι, η σχετική προετοιμασία είναι σε εξέλιξη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι χθες αργά το απόγευμα διεξήχθη conference call για την ενημέρωση ομολογιούχων που εκπροσωπούν κατόχους σχεδόν στο 1/3 του συνολικού ποσού.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ομόλογο, 4ετούς διάρκειας και ύψους 140 εκατ. ελβετικών φράγκων, εκδόθηκε χωρίς εξασφαλίσεις και rating (unrated senior unsecured) μέσω της λουξεμβουργιανής θυγατρικής της FF Group FF, Group Finance Luxembourg II S.A. και εισήχθη προς διαπραγμάτευση στο ελβετικό χρηματιστήριο στις 31 Οκτωβρίου του 2017. Η UBS είχε καταγγείλει το ομόλογο (με ημερομηνία λήξης τη 2α Νοεμβρίου 2021) πέρυσι τον Αύγουστο, ενώ είχε υποστεί καθίζηση στον απόηχο του σκανδάλου, με τους τίτλους να διαπραγματεύονται κάτω από το 25% της ονομαστικής αξίας τους. 

Η εταιρεία Alcimos που εδρεύει στο Λονδίνο συνεργάστηκε με την Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan (Schweiz) στη Ζυρίχη και καλεί τους ενδιαφερόμενους ομολογιούχους να συμμετάσχουν σε ομαδική προσφυγή στα δικαστήρια της Ζυρίχης κατά της UBS. 
Σημειώνεται επίσης ότι η νέα νομική εξέλιξη, αν και έμμεσα μπορεί να εξυπηρετεί την εισηγμένη, καμία σχέση δεν έχει με το υπό διαπραγμάτευση σχέδιο αναδιάρθρωσης που συζητούν οι ομολογιούχοι με τη διοίκηση της FF Group, στο πλαίσιο του term sheet που κοινοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο – με το «διά ζώσης» ραντεβού των δύο πλευρών να οριστικοποιείται εντός των ημερών.