Skip to main content

Αύξηση 20% κύκλου εργασιών εξαμήνου η Παπουτσάνης

Από την έντυπη έκδοση

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Σημαντική βελτίωση των λειτουργικών ταμειακών ροών της αναμένει η Παπουτσάνης λόγω της διόρθωσης του επιπέδου των αποθεμάτων, της βελτίωσης των εμπορικών απαιτήσεων και της είσπραξης ΦΠΑ, ύψους 0,9 εκατ. ευρώ, που ολοκληρώθηκε κατά το γ’ τρίμηνο του 2019.

Η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω μείωση του παραγωγικού κόστους μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας και του επενδυτικού της πλάνου, το οποίο ήδη αποδίδει, δεδομένου ότι εμφάνισε αύξηση κύκλου εργασιών 20% στο α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, στα 14,4 εκατ. ευρώ, με ενοποιημένα κέρδη προ φόρων 0,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 52% και ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους 0,6 εκατ. ευρώ έναντι 0,4 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.

Η διοίκηση της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ δηλώνει ικανοποιημένη από τα θετικά αποτελέσματα, σημειώνοντας ότι οι καινοτομίες στα προϊόντα, οι νέες κυκλοφορίες και οι εμπορικές πρωτοβουλίες συνεχίζουν να αποφέρουν θετικά αποτελέσματα, οδηγώντας σε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 20% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2018. Για το υπόλοιπο του 2019, η διοίκηση θα συνεχίσει να εστιάζει στην επέκταση των εξαγωγών, στην παραγωγή ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων, στην εξωστρέφεια και στις συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρείες, στον έλεγχο του κόστους μέσω της βελτίωσης παραγωγικότητας και στην ενίσχυση των λειτουργικών ροών.

Ας σημειωθεί ότι η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας ενισχύθηκε στο εξάμηνο κατά 37% σε σχέση με το 2018, με το σύνολο των εξαγωγών να ανέρχονται σε 6,7 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 47% του συνολικού κύκλου εργασιών. Τα μικτά κέρδη επηρεάστηκαν θετικά από την ανάπτυξη πωλήσεων και διαμορφώθηκαν σε 4,1 εκατ. ευρώ, έναντι 3,3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018, καταγράφοντας αύξηση 24%. Το μικτό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε και ανήλθε σε 29%, έναντι 28% στο πρώτο εξάμηνο του 2018.