Skip to main content

Παπαστράτος: Το «Smoke Free» μήνυμα στην 83η ΔΕΘ

Με το μήνυμα «Smoke Free ΔΕΘ» η Παπαστράτος Philip Morris, στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, καινοτομεί και στηρίζει την πρωτοβουλία για την πρώτη ανοιχτή αστική νησίδα της οποίας οι χώροι είναι απαλλαγμένοι από τον καπνό του τσιγάρου.

Όπως τονίζεται, η 83η ΔΕΘ εφαρμόζει ένα πλαίσιο διαχείρισης του καπνίσματος κατά τη διάρκεια της έκθεσης, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται, βάσει της νομοθεσίας, η χρήση κάθε καπνικού προϊόντος στους εσωτερικούς χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα παροτρύνει τους επισκέπτες να μην καπνίζουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αλλά να κατευθύνονται στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες καπνιζόντων.

Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση τέτοιου μεγέθους σε Ελλάδα και Ευρώπη που είναι Smoke Free και υποστηρικτής σε αυτό το εγχείρημα είναι η Παπαστράτος.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι το κοινωνικό αποτύπωμα, η αφύπνιση της κοινωνίας αναφορικά με το τσιγάρο και η προβολή της δυνατότητας για ένα μέλλον χωρίς τον καπνό του τσιγάρου μέσω της καινοτομίας και της εξέλιξης.

Να σημειωθεί πως η στρατηγική της Παπαστράτος και της μητρικής εταιρείας Philip Morris κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, με την αντικατάσταση της παραγωγής των παραδοσιακών καπνικών προϊόντων στο εργοστάσιό της με ράβδους καπνού για καινοτόμα προϊόντα και με επενδύσεις σε έρευνα και δημιουργία νέων, δυνητικά λιγότερο επιβλαβών επιλογών καπνίσματος.