Skip to main content

Άλλαξε χέρια το 31% της Κορρές

Από την έντυπη έκδοση 

Της Σ. Εμμανουήλ
[email protected]

Με το «Ο.Κ.» από τις τράπεζες και με την ολοκλήρωση των μεταβιβάσεων μετοχών της Κορρές (ενδοχρηματιστηριακά και εξωχρηματιστηριακά) περνά σε φάση εφαρμογής το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών στην Κίνα – σχέδιο στο οποίο η Κορρές συμπράττει με τη Morgan Stanley (North Haven Private Equity Asia IV, L.P. NHPEA) και την Profex, με την οικογένεια Κορρέ να διατηρεί το management και το 30% στο νέο σχήμα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης άλλαξε χέρια το 31% των μετοχών της εισηγμένης, μέσω 13 πακέτων, στην τιμή των 5,08 ευρώ ανά μετοχή, με τη συνολική αξία της συναλλαγής να ανέρχεται σε 19,82 εκατ. ευρώ. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «σε συνέχεια της επενδυτικής συμφωνίας που γνωστοποίησε στις 27/12/2017, ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης των συνεργαζομένων τραπεζών αναφορικά με την συνεπεία της επένδυσης αλλαγής του ελέγχου της εταιρείας (παροχή waiver) και ως εκ τούτου προχωρεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας».

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με τις μεταβολές στα ποσοστά των βασικών μετόχων της εταιρείας, η οποία προχωρά στη φάση υλοποίησης του επενδυτικού της πλάνου εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Θα απαιτηθεί ένα διάστημα προετοιμασίας, με επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων. Η είσοδος στην αγορά της Κίνας απαιτεί ανάπτυξη δομών και προϊοντικού χαρτοφυλακίου, τα οποία θα προωθήσει σε συνεργασία με την Profex.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία υλοποιείται μέσω της Nissos, εταιρείας του Γιώργου Κορρέ, στην οποία ο ίδιος και μέλη της οικογένειάς του εισέφεραν το 30% των μετοχών της Κορρές. Η NHPEA και η Profex μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου απέκτησαν μετοχές στη Nissos 56% και 14% αντίστοιχα έναντι 48,3 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Έτσι, με την ολοκλήρωση των συναλλαγών που προβλέπει η συμφωνία, η Nissos, μέσω της αύξησης κεφαλαίου αποκτά σωρευτικά το 52,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Κορρές (από τον Γιώργο Κορρέ 6,6% και από άλλους μετόχους περίπου το 45,7%), σε τιμή 5,08 ευρώ ανά μετοχή. Ελέγχοντας το 82% των μετοχών της Κορρές, η Nissos θα προβεί σε άμεση υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3461/2006 για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της εισηγμένης εταιρείας.