Skip to main content

Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών: Ξεκίνησε η ΑΜΚ 0,8 δισ. ευρώ

Για την εκκίνηση της συνδυασμένης προσφοράς στο πλαίσιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) ύψους 0,8 δισ. Ευρώ ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Αlpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών, 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank Α.Ε..

Ανακοίνωσε την έναρξη της συνδυασμένης προσφοράς νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου, άυλων μετοχών της  Αlpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστη, προκειμένου να αντληθούν ποσά ύψους 0,8 δισ. ευρώ.

Οι νέες μετοχές θα διατεθούν: 

(α)  στην Ελλάδα, σε επενδυτές λιανικής και σε ειδικούς επενδυτές στο πλαίσιο δημόσιας προσφοράς κατά την έννοια του άρθρου 2 στοιχείο (δ) του κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά́ με το ενημερωτικό δελτίο που πρέπει να δημοσιεύεται κατά́ τη δημόσια προσφορά κινητών αξιών ή κατά την εισαγωγή κινητών αξιών προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά, των εφαρμοστέων διατάξεων του Ν. 4706/2020, και τις εκτελεστικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και 

(β)  εκτός Ελλάδας, σε ειδικούς, σε θεσμικούς και σε άλλους επιλέξιμους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών, βάσει μίας ή περισσότερων εξαιρέσεων από την υποχρέωση δημοσίευσης ή διασυνοριακής χρήσης ενημερωτικού δελτίου σύμφωνα με τον Κανονισμό περί Ενημερωτικών Δελτίων ή/και άλλες εφαρμοστέες εθνικές νομοθεσίες, συμπεριλαμβανομένου στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τον Κανόνα 144Α (Rule 144A).

Η δημόσια προσφορά και η ιδιωτική τοποθέτηση θα διενεργηθούν παράλληλα και θα διαρκέσουν από την 28 Ιουνίου 2021 μέχρι και την 30 Ιουνίου 2021. 

Οι νέες μετοχές κατανέμονται κατά προτεραιότητα στους υφισταμένους μέτοχους που συμμετέχουν στη συνδυασμένη προσφορά. 

naftemporiki.gr