Skip to main content

Διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης για τη Σαράντης στο εξάμηνο

Διψήφια αύξηση πωλήσεων και καθαρών κερδών ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2016 ο όμιλος Σαράντη, που σε σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι ενέργειες υποστήριξης των προϊόντων, η συνεχής ανανέωση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου, καθώς και οι νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου συντελούν στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας των εμπορικών σημάτων και στηρίζουν την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Τα αποτελέσματα

Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου κατά το εξεταζόμενο εξάμηνο ανήλθαν σε 159,64 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 132,42 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2015, σημειώνοντας αύξηση κατά 20,56%.

Η Ελλάδα παρουσίασε αξιοσημείωτη άνοδο πωλήσεων της τάξης του 16,89%, στα 62,58 εκατ. ευρώ, ενώ οι ξένες χώρες -που αντιπροσωπεύουν το 60,80% του συνόλου των πωλήσεων- σημείωσαν άνοδο κατά 23,05%, στα 97,06 εκατ. ευρώ από 78,88 εκατ. το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Αντίστοιχα, ενίσχυση της τάξεως του 52,72%, στα 10,24 εκατ. ευρώ, εμφάνισαν τα κέρδη προ φόρων, ενώ τα καθαρά κέρδη σημείωσαν άνοδο κατά 69,6%, στα 8,49 εκατ. ευρώ από 5,01 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Επισφαλείς απαιτήσεις

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και λόγω των πρόσφατων εξελίξεων αναφορικά με τη Μαρινόπουλος Α.Ε., ο όμιλος προέβη σε προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις ύψους 2,4 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των απαιτήσεων της εταιρείας από την αλυσίδα ανέρχεται στα 6,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος έχει διακόψει από τον Δεκέμβριο του 2015 τη συνεργασία με τη Μαρινόπουλος.

Ωστόσο, βάσει συμφωνίας με την αλυσίδα, η διοίκηση της Σαράντης πιστεύει ότι το υπόλοιπο των απαιτήσεων 4 εκατ. ευρώ θα εξοφληθεί εν ευθέτω χρόνο.

Η διοίκηση

Αναφορικά με το δεύτερο μισό του έτους, η διοίκηση είναι επιφυλακτική εξαιτίας των γενικότερων οικονομικοπολιτικών εξελίξεων στον ευρωπαϊκό χώρο και δη στα Βαλκάνια.

Εν τούτοις, όπως σημειώνεται, ο όμιλος είναι κατάλληλα τοποθετημένος, εύρωστος οικονομικά και οπλισμένος με ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων. Ως εκ τούτου, είναι σε θέση λάβει πρωτοβουλίες που θα αυξήσουν περαιτέρω τα μερίδια αγοράς και ν’ αξιοποιήσει τυχόν ευκαιρίες που θα του προσδώσουν επιπλέον αξία.

Δεδομένης της μέχρι στιγμής θετικής πορείας, η διοίκηση του ομίλου διατηρεί τις εκτιμήσεις της για αύξηση πωλήσεων κατά 11,2% και καθαρών κερδών κατά 15% στο σύνολο του έτους, καταλήγει η ανακοίνωση.