Skip to main content

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εκτάκτως για Folli Follie

Της Ιουλίας Ζαφόλια
[email protected] 

Εκτάκτως συνεδριάζει την Πέμπτη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με θέμα την υπόθεση της Folli Follie και την επιβολή διοικητικών κυρώσεων (προστίμων) σε στελέχη της εταιρείας, με την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων. 

Παρότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του α’ 10ημέρου του Αυγούστου, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ολοκληρώσουν τις εισηγήσεις τους, η σχετική μελέτη ολοκληρώθηκε και τα συμπεράσματα έχουν ήδη τεθεί στην διάθεση της διοίκησης της Ε.Κ. 

Κατόπιν αυτών, το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να προβεί στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων -υψηλών χρηματικών προστίμων- σ’ όλα τα μέλη του δ.σ. ή τα διευθυντικά στελέχη, για τα οποία προκύπτει σχετική ευθύνη. 

Ταυτόχρονα, η υπόθεση θα παραπεμφθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος και θα προχωρήσει στις  περαιτέρω απαραίτητες ενέργειες και στην εξέταση της υπόθεσης μετά την απαγγελία της κατηγορίας περί χειραγώγησης της αγοράς.

Με την αυριανή εξέλιξη, κλείνει ένας μεγάλος κύκλος που αφορά τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όσον αφορά την υπόθεση της Folli Follie. 

naftemporiki.gr