Skip to main content

Σε λειτουργία το Job Center της British American Tobacco

Σε λειτουργία βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας το Job Center της British American Tobacco Hellas, το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο την επανένταξη στην αγορά εργασίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Το κέντρο λειτουργεί σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων και αφορά όσους διανέμουν στις Κοινωνικές Εστίες της πόλης. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, καθώς 15 πολίτες έχουν περάσει ήδη, από συνεντεύξεις, με στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Το Job Center, όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας και στις υπηρεσίες που προσφέρει, περιλαμβάνονται ατομικές συναντήσεις με ειδικούς σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και ψυχολογίας, ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης, βιωματικά εργαστήρια εκπαίδευσης και συνεργασία με πιθανούς εργοδότες, φορείς για απασχόληση και κοινωνικούς φορείς.

«Η έναρξη λειτουργίας του Job Center σηματοδοτεί το ξεκίνημα για αυτό το νέο μηχανισμό διεθνών προδιαγραφών κατά της ανεργίας που φέρνουμε στη χώρα και θα παρέχει όχι μόνο συμβουλευτικές υπηρεσίες, αλλά και παράλληλα θα συνδέει τους συμμετέχοντες με την αγορά εργασίας. Πέρα από την αξία που καθημερινά δίνουμε σε όλες τις δραστηριότητές μας, θεωρήσαμε απαραίτητο να συμβάλλουμε στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα προσφέροντας στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων αυτό το πρότυπο εργαλείο», αναφέρει ο διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της British American Tobacco Hellas, Στέφανος Διανέλλος.

«Το Job Center θα συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνική επανένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, και ιδιαίτερα όσων φιλοξενούνται στο πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας του Δήμου Αθηναίων. Ήδη, η ενεργοποίηση είναι μεγάλη και είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει ώστε οι άνθρωποι αυτοί να σταθούν γρήγορα στα πόδια τους και να μπορέσουν και να ανεξαρτητοποιηθούν» τόνισε από την πλευρά της,  η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας, Μαρία Στρατηγάκη. 

naftemporiki.gr