Skip to main content

Η Cenergy στο κυνήγι διασυνοριακών ευκαιριών

Από την έντυπη έκδοση

Για τις 5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12.00 μμ. (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) στην έδρα της εταιρείας, 30 Avenue Marnix, 1000, Βρυξέλλες, Βέλγιο, έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Cenergy Holdings. H εταιρεία, που σε επιχειρησιακό επίπεδο έχει έδρα στις Βρυξέλλες και παραγωγή στην Ελλάδα, αλλά και στα κατά τόπους στο εξωτερικό εργοστάσια της Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια, αναμένει την περαιτέρω αποτύπωση των θετικών συνεργειών της διασυνοριακής συγχώνευσης των Cenergy Holdings, Ελληνικά Καλώδια και Σωληνουργεία Κορίνθου εντός του 2017. 

Στόχος είναι η διεθνής επέκταση και η συνεχής προσπάθεια για επίτευξη έργων μεγάλης κλίμακας σε τομείς με ισχυρή ανάπτυξη, όπως είναι η μεταφορά ενέργειας μέσω σωλήνων και καλωδίων καθώς και οι υποθαλάσσιοι σωλήνες, λόγω και των πολλών σχετικών έργων που φαίνεται να δρομολογούνται στην περιοχή της Μεσογείου.

Στα θέματα της γ.σ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στην ατζέντα των θεμάτων της έκτακτης γενικής συνέλευσης περιλαμβάνεται η εκλογή νέου μέλους και η επικύρωση εκλογής μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου. Προτείνεται η εκλογή του κ. Manuel Iraola ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, η θητεία του οποίου θα λήξει την ημερομηνία της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί το 2018.

Επίσης προτείνεται η επικύρωση της εκλογής του κ. Δημητρίου Κυριακόπουλου, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 15ης Ιουνίου 2017 ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, η θητεία του οποίου θα λήξει την ημερομηνία της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί το 2018. Παράλληλα ένας ή περισσότεροι μέτοχοι που κατέχουν μαζί τουλάχιστον 3% του μετοχικού κεφαλαίου μπορούν να προσθέσουν νέα θέματα στην ημερήσια διάταξη της συνέλευσης ή νέες προτεινόμενες αποφάσεις αναφορικά με θέματα που είναι ή πρόκειται να μπουν στην ημερήσια διάταξη.

Η εταιρεία πρέπει να λάβει το κείμενο των νέων θεμάτων ή των αποφάσεων που προτείνεται να μπουν στην ημερήσια διάταξη σε ένα υπογεγραμμένο πρωτότυπο έντυπο έως τη Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017, 5.00 μ.μ. (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) το αργότερο. Το κείμενο μπορεί επίσης να κοινοποιηθεί εντός της ίδιας προθεσμίας ηλεκτρονικά, υπό την προϋπόθεση ότι η κοινοποίηση φέρει ηλεκτρονική υπογραφή, σύμφωνα με την ισχύουσα βελγική νομοθεσία. Η ημερήσια διάταξη, αφού ολοκληρωθεί με βάση τυχόν αιτήματα που έχουν υποβληθεί εγκύρως, θα δημοσιευτεί το αργότερο τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017.

Η Cenergy Holdings με συνολικό τζίρο 692 εκατ. ευρώ έχει παρουσία στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και των Βρυξελλών. Οι συνολικές επενδύσεις από το 2002 μέχρι το 2015 έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ. Τα κύρια έργα της μέχρι το 2018 βρίσκονται στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Σουηδία και τον Καναδά.