Skip to main content

Κ. Κόκκαλης: Ανθεκτική η κερδοφορία της Intracom Holdings

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Intracom Holdings, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα σημαντικά γεγονότα του 2015 και οι προοπτικές του Ομίλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Κόκκαλης τόνισε ότι «αν και το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από τουλάχιστον 10% υψηλότερους φόρους και εισφορές σε σχέση με τις άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, διπλάσια επιτόκια επιχειρηματικών δανείων σε σχέση με την Ευρωζώνη και την έντονη γραφειοκρατία, ο Όμιλος της Intracom Holdings και το 2015 έδειξε ανθεκτικότητα παρουσιάζοντας λειτουργική κερδοφορία 23 εκατ., 9% αύξηση πωλήσεων και την αύξηση κατά 8% των θέσεων εργασίας διατηρώντας τον πραγματικό καθαρό δανεισμό στα χαμηλά (περσινά) επίπεδα».

Οι εταιρείες του Ομίλου, σύμφωνα με τον ίδιο, ενίσχυσαν την ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνείς αγορές και υπέγραψαν νέες συμβάσεις αξίας  340 εκατ. ευρώ.

Στόχος του ομίλου Intracom Holdings είναι η μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων μέσω ανάπτυξης, βελτιστοποίησης λειτουργίας και διαχείρισης κινδύνων.

Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε ότι με μοχλό την ισχυρή τεχνογνωσία, την πολύχρονη εμπειρία, την καινοτομία και την αξιοποίηση του ταλέντου του ανθρώπινου δυναμικού τους, οι εταιρείες του Ομίλου είναι καλά τοποθετημένες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να αδράξουν τις ευκαιρίες που διανοίγονται σε τομείς αιχμής στον ψηφιακό κόσμο του αύριο.