Skip to main content

Η Παπουτσάνης επενδύει 3,7 εκατ.

Από την έντυπη έκδοση 

Την ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της κατά 15% το 2017 σε σχέση με το 2016 γνωστοποίησε χθες η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, που σχεδιάζει επενδύσεις σε επέκταση παραγωγικών εγκαταστάσεων και ενίσχυση της δραστηριότητας των σαπωνομαζών, προβλέποντας διψήφια ανάπτυξη και το 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 20,8 εκατ. ευρώ το 2017 από 18 εκατ. ευρώ το 2016, ανάπτυξη που οφείλεται στη διεύρυνση συνεργασιών με πολυεθνικές εταιρείες, στην ανάπτυξη της κατηγορίας των ξενοδοχειακών προϊόντων (τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό) και στο επαναλανσάρισμα των σειρών Aromatics, Καραβάκι και Natura.

Οι εξαγωγές
Οι εξαγωγές το 2017 ανήλθαν σε 8,1 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 39% του συνολικού κύκλου εργασιών. Το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών αφορά πωλήσεις επωνύμων προϊόντων Παπουτσάνης, το 34% πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά και το υπόλοιπο 41% παραγωγές τρίτων και βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών. Σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη του κύκλου εργασιών είχε και η κατηγορία των σαπωνομαζών (η πρώτη ύλη για την παραγωγή του στερεού σαπουνιού), που διοχετεύεται κυρίως στο εξωτερικό. Η Παπουτσάνης δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ειδικών σαπωνομαζών, τομέα που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παγκόσμια αγορά. Η ελληνική εταιρεία, έχοντας συσσωρεύσει σχετική τεχνογνωσία, σε συνδυασμό με τις αυτοματοποιημένες μονάδες σαπωνοποίησης που διαθέτει, είναι σε θέση να αναπτύσσει και να παράγει ειδικές σαπωνόμαζες που καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες πελατών που εστιάζουν στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους. 

Σχετικά με το επενδυτικό πλάνο, συνολικά την περίοδο 2017-2018 έχει προγραμματίσει επενδύσεις περίπου 3,7 εκατ. ευρώ, που αφορούν νέα αυτοματοποιημένη γραμμή συσκευασίας καλλυντικών, νέα γραμμή παραγωγής ξενοδοχειακών σαπώνων και επέκταση των παραγωγικών ικανοτήτων στις πλαστικές φιάλες.