Skip to main content

Iron Mountain Hellas: Εξαγορά της Mad Dog έναντι 7 εκατ. ευρώ

Στην εξαγορά της Mad Dog A.E. προχώρησε η Iron Mountain Hellas, θυγατρική της Iron Mountain Incorporated στην Ελλάδα, η οποία δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες αποθήκευσης και διαχείρισης πληροφοριών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Iron Mountain θα διευρύνει σημαντικά την παρουσία της στην εγχώρια αγορά, παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

Η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής της Iron Mountain για ενίσχυση της παρουσίας και των δραστηριοτήτων της σε αγορές, όπου ο κλάδος παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης πληροφοριών αναπτύσσεται με ταχύς ρυθμούς.

Η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση στηρίζεται, επίσης, και στην εκτίμηση της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου μεσοπρόθεσμα. Ειδικότερα, διαβλέπει πεδίο διεύρυνσης από κλάδους -όπως ο χρηματοπιστωτικός, οι υπηρεσίες υγείας, λιανεμπορίου, ενέργειας, νομικών υπηρεσιών κ.α.- οι οποίοι επιλέγουν outsource υπηρεσίες αποθήκευσης και διαχείρισης πληροφοριών, ευθυγραμμιζόμενοι σταδιακά με τις παγκόσμιες τάσεις.

Η συνολική επένδυση, συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος εξαγοράς και του προγράμματος αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ.

naftemporiki.gr