Skip to main content

Minoan Lines: Αποχωρεί και επισήμως από τη Hellenic Seaways

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Attica Συμμετοχών για τη διάθεση των μετοχών της Hellenic Seaways (HSW) και την αγορά δύο πλοίων, ανακοίνωσε σήμερα η Minoan Lines.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αρχικής συμφωνίας των δύο εταιρειών, σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι εξής συναλλαγές:

  • Πώληση από τη Minoan Lines στην Attica Συμμετοχών των 37.667.504 μετοχών της HSW, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 48,53% του μετοχικού κεφαλαίου, έναντι του ποσού των 78,5 εκατ.  ευρώ.
  • Αγορά από τη Minoan Lines του πλοίου «Highspeed», το οποίο άνηκε στην εταιρεία HSW, έναντι του ποσού των 25 εκατ. ευρώ.
  • Αγορά του πλοίου «SuperFast XII», από τη Grimaldi και μέτοχο των Minoan Lines, το οποίο άνηκε στην εταιρεία Attica Ferries N.E., θυγατρική της Attica Συμμετοχών, έναντι του ποσού των 74,5 εκατ. ευρώ.

«Οι Μινωικές Γραμμές εκτιμούν ότι η υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας θα ενισχύσει περαιτέρω την ταμειακή θέση της εταιρείας καθώς και την χρηματοοικονομική της διάρθρωση, ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για υγιή ανάπτυξη με την δραστηριοποίησή της σε νέες γραμμές» ανέφερε, σε ανακοίνωσή της, η ναυτιλιακή εταιρεία.

Σημειώνεται ότι πλέον, η Attica Συμμετοχών κατέχει το 98,83% των μετοχών της HSW, μετά την ολοκλήρωση της αγοράς των μετοχών της Minoan Lines και της Τράπεζας Πειραιώς.

naftemporiki.gr