Skip to main content

Αύξηση 9,3% στον κύκλο εργασιών της Folli-Follie Group

Βελτίωση εμφάνισαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Folli-Follie Group, κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2016.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 293,7 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,3% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2015.

Η λειτουργική κερδοφορία παράλληλα, ανήλθε σε 59,5 εκατ. ευρώ έναντι 57,2 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας αύξηση κατά 6,9%.

Τα καθαρά, ενοποιημένα κέρδη τέλος, διαμορφώθηκαν στα 43,2 εκατ. ευρώ.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου FF Group σημείωσε : «Το 2016 ξεκίνησε θετικά για τον όμιλο μας. Όλοι οι επιχειρηματικοί κλάδοι εξακολουθούν και αναπτύσσονται με επιτυχία και επιδεικνύουν αξιοσημείωτη αντοχή στο δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον που επικρατεί στη πλειοψηφία των αγορών που δραστηριοποιούμαστε. Στα πλαίσια αυτά, συνεχίζουν να αποτελούν βασικές στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου οι επενδύσεις στην ανάπτυξη της προϊοντικής γκάμας, η είσοδο μας σε νέες αγορές, η αντιπροσώπευση εμπορικών μαρκών καθώς και η ψηφιακή τεχνολογία.

Πιστεύουμε ότι πραγματοποιούνται ριζικοί μετασχηματισμοί στο παγκόσμιο λιανεμπόριο με την βοήθεια της τεχνολογίας όπου ο καταναλωτής στον οποίο απευθυνόμαστε είναι πολύ πιο ενημερωμένος για προϊόντα και τιμές και το ηλεκτρονικό εμπόριο αντικαθιστά το ρόλο του παραδοσιακού καταστήματος. Εμείς συνεχίζουμε να προσαρμόζουμε το μοντέλο μας στα νέα δεδομένα ούτως ώστε να παραμένει λιτό και λειτουργικό καθώς και να είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους που έχουμε θέσει για το 2016 και μεσοπρόθεσμα. Πρωταρχικός στόχος όλων μας παραμένει να συνεχίσουμε να οδηγούμε τον Όμιλο με ασφάλεια, προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων μας».