Skip to main content

Μεγάλο deal στον κλάδο χαρτοποιίας: H ΠΑΚΟ στον έλεγχο της UNIPAK

Ένα μεγάλο deal στον κλάδο της ελληνικής χαρτοποιίας έκλεισε. Η Unipak Ελλάς του ομίλου Frem Industrial Group SAL συμφώνησε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ΠΑΚΟ ΑΕ (Α. Κολιόπουλος Χαρτοποιΐα). 

Όπως αναφέρεται σε ενημέρωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού η UNIPAK ΕΛΛΑΣ που δραστηριοποιείται στην κατασκευή και μεταποίηση συσκευασιών (χαρτοκιβωτίων) από κυματοειδές χαρτόνι, εξαγοράζει το σύνολο των μετοχών της επιχείρησης ΠΑΚΟ ΑΕ που δραστηριοποιείται στην παραγωγή χαρτιού συσκευασίας, κυματοειδούς χαρτονιού κ.ά.

Η ΠΑΚΟ  ιδρύθηκε το 1960 και είναι καθετοποιημένη βιομηχανία παραγωγής χαρτιού συσκευασίας, πρωτοπόρος στην ανακύκλωση ελληνικού παλαιοχάρτου. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, το σύνολο της παραγωγής της προέρχεται από 100% ανακυκλωμένες πρώτες ύλες και διατίθεται στην εγχώρια αγορά σε άλλες επιχειρήσεις χάρτου ή μεταποιείται από την ίδια.

Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί είναι τα αποκόμματα χαρτού από βιομηχανίες ή από κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών τα οποία προμηθεύεται αποκλειστικά από την εγχώρια αγορά. 

 «Η στρατηγική της ΠΑΚΟ A.E. ανέκαθεν ήταν να πείσει τις Ελληνικές Βιομηχανίες ότι μπορεί να έχoυν ουσιαστικό κέρδος χρησιμοποιώντας κιβώτιο από ανακυκλωμένο χαρτί και να αυξήσει έτσι τη συμμετοχή του ανακυκλωμένου χαρτιού στη συσκευασία» επισημαίνει η εταιρεία.

naftemporiki.gr