Skip to main content

«Καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα» η British American Tobacco Hellas

Ως «το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα» αναδείχθηκε η British American Tobacco Hellas στα Best Workplaces 2019.

Ειδικότερα, η εταιρεία κατέκτησε την 1η θέση στον θεσμό του Great Place to Work, στην κατηγορία των κορυφαίων επιχειρήσεων που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζομένους, έξι μήνες μετά την απόφαση του Ομίλου να επιλέξει την Ελλάδα ως μια από τις πρώτες χώρες διεθνώς για τα Προϊόντα Επόμενης Γενιάς και «ως αποτέλεσμα της επιλογής της χώρας για σημαντικές επενδύσεις στο θερμαινόμενο προϊόν καπνού Glo και στο προϊόν ατμίσματος Vype.

Η επένδυση – που σύμφωνα με την εταιρεία συνολικά ενισχύει την ελληνική οικονομία με 150 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια – έχει ήδη δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας, αναδεικνύοντας τις καινοτόμες και σύγχρονες πρακτικές ανθρωπίνου δυναμικού της εταιρείας.

Η διάκριση είναι η 14η που κατακτά η εταιρεία τα τελευταία χρόνια για θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Συνολικά, η British American Tobacco επενδύει τα τελευταία δύο χρόνια περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους και άλλες σημαντικές επιπλέον παροχές προς τους εργαζομένους της, όπως ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και πλήθος άλλων παροχών και επιβραβεύσεων. Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει εξαιρετικές επαγγελματικές προοπτικές εξέλιξης. Μόνο μέσα στο 2018, συνολικά, το 21% των εργαζομένων πήρε προαγωγή, με το 65% να είναι γυναίκες.

Η British American Tobacco Hellas έχει επίσης αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συμβολή στην απασχόληση, ανάμεσά τους την δημιουργία του 1ου Job Center  για την απασχόληση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και το Global Graduate Programme στην Ελλάδα, που συγκέντρωσε, μέσα σε λίγες μέρες, περίπου 300 συμμετοχές από νέους αποφοίτους.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι επενδύσεις και τα μεγάλα οφέλη που έχει φέρει η είσοδος των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς glo και Vype του Ομίλου στην Ελλάδα, αναγνωρίζονται και από τους εργαζόμενους της εταιρείας που την ανέδειξαν στην κορυφή» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco  για Ελλάδα, Μάλτα, Κύπρο και Ισραήλ, Θάνος Αυγερινός.