Skip to main content

Κορρές Α.Ε.: Αύξηση 17% στις διεθνείς πωλήσεις

Οι προοπτικές διεθνούς επέκτασης παραμένουν στο επίκεντρο του φετινού σχεδιασμού του ομίλου ΚΟΡΡΕΣ, με το αναπτυξιακό πλάνο να έχει ήδη τροφοδοτηθεί μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατομμύρια ευρώ της Nissos Holdings – μητρικής εταιρείας της ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. 

Ήδη τα αποτελέσματα του περσινού στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου, στο πλαίσιο της σύμπραξης με τη Morgan Stanley Private Equity Asia και την εταιρεία Profex, ο βασικός βραχίονας του οποίου αφορούσε την ενίσχυση της διεθνούς δραστηριότητας και την εδραίωση του brand παγκοσμίως, οδήγησε σε αύξηση 8% στα ενοποιημένα έσοδα τα οποία ξεπέρασαν τα 60 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι διεθνείς πωλήσεις κατέγραψαν το 2018 ανάπτυξη της τάξεως του 17%, συμμετέχοντας με ποσοστό 47% στις ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου.

Το διεθνές δίκτυο επεκτάθηκε με τη σημαντική προσθήκη της Κίνας, μία ανερχόμενη δύναμη στον τομέα των καλλυντικών που συχνά ορίζει τις τάσεις, με εξαιρετικές προοπτικές για την ΚΟΡΡΕΣ.

Νέος διευθύνων σύμβουλος
Στο μεταξύ, η εταιρεία γνωστοποίησε χθες ότι «ο κ. Δημήτρης Βιδάκης, ο οποίος, έχοντας οδηγήσει την ανάπτυξη του ομίλου άνω του 40% ενάντια στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και αναλαμβάνει πλέον τη νέα ιδιότητα του συμβούλου Διοίκησης».

Επίσης, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού της δομής και της στρατηγικής του ομίλου, υπό την κατεύθυνση του Γιώργου Κορρέ και της διοίκησης του ομίλου, ο κ. Robert DeΒaker αναλαμβάνει το ρόλο του KORRES Brand Global President με στόχο την εδραίωση του brand KORRES στις πιο απαιτητικές διεθνείς αγορές, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνονται τέσσερις Λειτουργικές Διευθύνσεις Ομίλου και τρεις Γεωγραφικοί Άξονες Εμπορικής Εστίασης.