Skip to main content

Επενδύσεις έως 10 εκατ. ευρώ από την ΑΗΒ Group έως το 2017

Δυναμική επέκταση στην εγχώρια και διεθνή αγορά εμφιαλωμένου νερού φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει η ΑΗΒ Group ΑΕ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Δημήτρη Τσέλιο.

Η ΑΗΒ Group ΑΕ αποτελεί μία ελληνική εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 1996 και εισήλθε στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού το 2013, με την κατασκευή της μονάδας εμφιάλωσης του φυσικού μεταλλικού νερού «Θεόνη», στο χωριό Βατσουνιά, του νομού Καρδίτσας.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Τσέλιο, προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 7 – 10 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το 2017 και θα έχουν ως αποτέλεσμα τον τετραπλασιασμό της παραγωγικής δυνατότητας της εταιρείας, ώστε να ανταποκριθεί στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση, καθώς και στην επέκταση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου με γυάλινες συσκευασίες και ανθρακούχο νερό. Σημειώνεται ότι η δυνατότητα παραγωγής της εταιρείας ανέρχεται στις 20.000 φιάλες/ώρα και 180 εκατ. φιάλες ετησίως.

Εστιάζοντας στη διεθνή αγορά, η ΑΗΒ Group εξάγει το νερό «Θεόνη» σε 14 χώρες, θέτοντας ως άμεσο στόχο, οι εξαγωγές της να αγγίξουν το 40% της συνολικής παραγωγής. Οι αγορές στις οποίες απευθύνεται είναι οι ΗΠΑ, Καναδά, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Σουηδία, Κύπρο, Λιβύη, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ιορδανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτο και Ισραήλ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ενημέρωση, η εταιρεία έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με αλυσίδες σούπερ μάρκετ του εξωτερικού, ενώ έχει σταθερή παρουσία στις σημαντικότερες εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις τροφίμων & ποτών, όπως Food Expo, Anuga, Gulfood, Sia κα.Τ