Skip to main content

Προχωρεί με ταχείς ρυθμούς το πλάνο της ΔΕΔΑ

Από την έντυπη έκδοση

Του Κώστα Δεληγιάννη
[email protected]

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζει η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΑ) την προετοιμασία υλοποίησης του προγράμματός της για την επέκταση της χρήσης φυσικού αερίου σε 39 πόλεις, σε επτά Περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με τον Μάριο Τσάκα, διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ, η ταχύτητα με την οποία έχουν διευθετηθεί αρκετές εκκρεμότητες το τελευταίο 6μηνο καθιστούν βάσιμη την εκτίμηση ότι τα έργα που είναι ενταγμένα ή πρόκειται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, και τα οποία αφορούν τις πέντε Περιφέρειες, θα έχουν ολοκληρωθεί έως το προβλεπόμενο τέλος προγραμματικής περιόδου, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2023. 

Η κρίση του κορονοϊού έχει προκαλέσει ελάχιστες παρεκκλίσεις στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η εταιρεία. Είναι ενδεικτικό ότι πλέον απομένει μόνο η έγκριση των Διαχειριστικών Αρχών για να «βγουν στον αέρα» οι προκηρύξεις κατασκευής των έργων στις τρεις Περιφέρειες που περιλαμβάνονται στην α’ φάση ανάπτυξης, δηλαδή την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα. «Έτσι, εκτιμούμε πως οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν το αργότερο εντός του επόμενου Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, αντί για τον Σεπτέμβριο που προγραμματίζαμε αρχικά» λέει στη «Ν» ο κ. Τσάκας. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική