Skip to main content

FF: Το σχέδιο εξυγίανσης καλείται να εγκρίνει σήμερα η γενική συνέλευση

Σήμερα συνέρχεται η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Folli Follie για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη στάση του βασικού μετόχου, Δημήτρη Κουτσολιούτσου, που ελέγχει το 35,06% των δικαιωμάτων ψήφου. 

Σημειώνεται ότι το αίτημα επικύρωση της συμφωνίας συζητήθηκε τον περασμένο μήνα στο Πρωτοδικείο Αθηνών και αναμένεται η σχετική απόφαση. Πέρα όμως από την έγκριση του πτωχευτικού δικαστηρίου η Folli Follie θέλει και το πράσινο φως της γενικής συνέλευσης των μετόχων της για να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας που θα εγγυηθεί την εξυγίανση και τη βιωσιμότητά της.

Σύμφωνα με την πρόσκληση της σημερινής συνέλευσης, οι μέτοχοι της εταιρείας καλούνται στα γραφεία της στον Άγιο Στέφανο, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης και την παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για την υπογραφή όλων των συμβάσεων και την διενέργεια όλων εν γένει των πράξεων και ενεργειών για την εκτέλεσή της. Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης – σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της εταιρείας – απαρτίας για τη λήψη απόφασης, οι μέτοχοι θα κληθούν σε α ́ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση, την 22α Μαρτίου.

naftemporiki.gr