Skip to main content

Προτάσεις για την κοινωνική ασφάλιση κατέθεσαν ΚΕΕΕ και ΕΒΕΑ στον Δ. Στρατούλη

Συνάντηση με την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Κωσταντίνος Μίχαλος (πρόεδρος ΚΕΕΕ & ΕΒΕΑ), ο Παναγιώτης Αγνιάδης (γενικός γραματέας ΚΕΕΕ), ο Νίκος Σοφιανός (γενικός γραμματέας ΕΒΕΑ) και ο οικονομικός επόπτης του ΕΒΕΑ, Ευάγγελος Τσόγης, οι οποίοι παρέδωσαν στον αναπληρωτή υπουργό υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου για την κοινωνική ασφάλιση.

Ο κ. Στρατούλης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου για τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί και σχετίζονται με την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, την αποποινικοποίηση των οφειλών των επαγγελματιών προς αυτά, αλλά και τη δυνατότητα επιλογής μέχρι τρεις κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες κατάταξης στην ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.