Skip to main content

Frigoglass: Βελτίωση EBITDA στο δ’ τρίμηνο

Ισχυρή βελτίωση του περιθωρίου EBITDA, χάρη στις επιδόσεις που καταγράφηκαν στον Κλάδο Υαλουργίας και στα οφέλη του προγράμματος εξορθολογισμού της παραγωγικής βάσης του Κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης, εμφάνισε η Frigoglass στο τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι σημαντικές προωθητικές δράσεις των πελατών αύξησαν κατά 34% τις πωλήσεις του Κλάδου Υαλουργίας. Αντιθέτως, οι πωλήσεις στον Κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης υποχώρησαν κατά 10% λόγω των δυσμενών γεωπολιτικών εξελίξεων στη Ρωσία.

Παράλληλα, καταγράφηκε βελτίωση των ελεύθερων ταμειακών ροών λόγω της συνέχισης της επιτυχημένης διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης.

Όσον αφορά στην κερδοφορία, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου ανήλθαν σε 20,5 εκατ. ευρώ έναντι 11,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, με το αντίστοιχο περιθώριο να καταγράφει βελτίωση στο 16,1%.

Για το σύνολο του έτους, το περιθώριο EBITDA βελτιώθηκε κατά 70 μονάδες βάσης στο 12,9%, παρά τις χαμηλότερες πωλήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) για το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν σε 11,9 εκατ. ευρώ από 2,7 εκατ. ευρώ πέρυσι, παρά την αύξηση κατά 3% στις δαπάνες αποσβέσεων οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 8,6 εκατ. ευρώ.

H Frigoglass κατέγραψε καθαρές ζημίες ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, ποσό αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με την αναπροσαρμοσμένη καθαρή ζημία (αναπροσαρμοσμένη για τις δαπάνες αναδιάρθρωσης) ύψους 15,4 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2013.