Skip to main content

Assets 1 δισ. στοχεύει η Noval

Το μεγαλύτερο από τα προς υλοποίηση νέα έργα της Noval είναι η ανάπλαση των πρώην βιομηχανικών κτιρίων του ομίλου Βιοχάλκο

Στη διαμόρφωση χαρτοφυλακίου αξίας 1 δισ. ευρώ στοχεύει η Noval Property ΑΕΕΑΠ το επόμενο διάστημα έχοντας τρέχον επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 340 εκατ. ευρώ (capex).

Σύμφωνα με όσα είπε χθες στους μετόχους της ΑΕΕΑΠ ο διευθύνων σύμβουλος της, Παναγιώτης Καπετανάκος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης, οι νέες αναπτύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και η υπεραξία τους όταν ολοκληρωθούν, σε συνδυασμό με το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο 571,242 εκατ., δύναται να φέρουν το προαναφερόμενο στόχο.

Πρόσθεσε πως «στόχος της διοίκησης δεν είναι μόνο η αύξηση του χαρτοφυλακίου αλλά και η αύξηση της αξίας της εταιρίας».

Το μεγαλύτερο έργο της Noval

Το μεγαλύτερο από τα προς υλοποίηση νέα έργα της Noval είναι η ανάπλαση των πρώην βιομηχανικών κτιρίων του ομίλου Βιοχάλκο (βασικός της μέτοχος) στην οδό Πειραιώς 248 – 252 στον Ταύρο και αφορά στην ανάπτυξη σύνθετου πολιτιστικού, εμπορικού, επιχειρηματικού, οικιστικού και τουριστικού πόλου, εκτιμώμενης συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας κύριας χρήσης 56.045 τ.μ. (ενώ στην υφιστάμενη κατάσταση η δόμηση ανέρχεται σε 44.585 τ.μ.), μέσω ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων).

Το παραπάνω έργο, προϋπολογισμού περίπου 167 εκατ. έχει χαρακτηριστεί στρατηγική επένδυση με το Προεδρικό Διάταγμα που είναι αναγκαίο να εκδοθεί να αναμένεται προς το τέλος του έτους ώστε η κατασκευή να ξεκινήσει το 2025.

Η Noval εκτός από το συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφανείας περίπου 62.000 τ.μ. επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο Μαρούσι (The Grid Office Campus) που έχει υπό κατασκευή, ανακατασκευάζει πενταώροφο κτίριο γραφείων με 2 υπόγεια, συνολικής επιφανείας περίπου 6.678 τ.μ. επί της Λ. Κηφισίας 199 και συνεχίζει τις εργασίες ανέγερσης σύγχρονου βιοκλιματικού κτιρίου γραφείων  συνολικής δόμησης περίπου 21.000 τ.μ. στην οδό Χειμάρρας 16 επίσης στο Μαρούσι.

Ακόμη, στην οδό Αρδηττού 40-42 στο Μετς ανακατασκευάζει κτίριο συνολικής δομημένης επιφανείας περίπου 4.258 τ.μ. με 2 υπόγεια. Στο ισόγειο και τον ημιώροφο θα κατασκευαστούν γραφεία εμβαδού 601 τ.μ. και στους 3 ορόφους διαμερίσματα κατοικιών συνολικού εμβαδού 2.030 τ.μ., τα οποία θα μισθωθούν.