Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το 6άρι της Quest, το ράλι 6μηνου στην ΑΒΑΞ και το placement στην Κρι Κρι

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

6 ευρώ: Στην περιοχή των 6 ευρώ επιστρέφει η μετοχή της Quest Συμμετοχών, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία έχει αυξηθεί κοντά στα 650 εκατ. ευρώ. Τα σενάρια για το «πωλητήριο» στη θυγατρική ACS, αναμφίβολα, προσφέρουν στήριξη για μια καλύτερη αποτίμηση στο ταμπλό, δεδομένου ότι η μετοχή εξακολουθεί να υποαποδίδει σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη.

Ράλι 6μηνου: Την καλύτερη συνεδρίαση από τις 30 Νοεμβρίου πέτυχε χθες η μετοχή της ΑΒΑΞ, η οποία «πέταξε» στο +7,9% και το 1,58 ευρώ, μαζεύοντας τις φετινές απώλειες στο -15% και βελτιώνοντας την κεφαλαιοποίηση στα 235 εκατ. ευρώ. Σίγουρα, το πρόσφατο report της Edison, η οποία έκανε λόγο για discount 51% έναντι των ομοειδών, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της μετοχής.

Βουτιά 15%: Εν αναμονή του placement φαίνεται ότι βρίσκεται η Κρι Κρι, κάτι το οποίο ασκεί πιέσεις στη μετοχή. Είναι ενδεικτικό ότι η εισηγμένη απέχει τουλάχιστον 15% από τα ιστορικά υψηλά των 12,30 ευρώ, έχοντας απολέσει περισσότερο από 8% στις τελευταίες 30 ημέρες. Παρ’ όλα αυτά, το ράλι στο 12μηνο εξακολουθεί να αγγίζει το +50%.

Limit up: Σε νέα «χέρια» περιήλθε το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Foodlink, καθώς χθες «πέρασαν» τέσσερα πακέτα 1,6 εκατ. μετοχών στην τιμή του 0,41 ευρώ/μετοχή. Η αξία του deal ξεπέρασε τα 683.000 ευρώ, οδηγώντας τη μετοχή σε ένα εντυπωσιακό ράλι της τάξης του 30%, με αποτέλεσμα να ανακάμψει άνω του 0,50 ευρώ. Κάπως έτσι, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στα 17 εκατ. ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)