Skip to main content

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην καρδιά της ιστορίας: Δείπνο στο νεοκλασσικό εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη

Το εστιατόριο συνδυάζει το μοντέρνο με το κλασικό σε έναν χώρο που αποπνέει γαλήνη και απομόνωση από το θόρυβο της πόλης - Sponsored Content

Το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού από το Δειπνοσοφιστήριον αποτελεί ένα κρυμμένο μυστικό στην καρδιά της Αθήνας. Τοποθετημένο στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και την οδό Κουμπάρη, αυτό το εστιατόριο συνδυάζει το μοντέρνο με το κλασικό σε έναν χώρο που αποπνέει γαλήνη και απομόνωση από το θόρυβο της πόλης.

Η μεγάλη βεράντα του εστιατορίου προσφέρει εκπληκτική θέα στον Εθνικό Κήπο και την Ακρόπολη, δημιουργώντας τον ιδανικό χώρο για μια ξεχωριστή εμπειρία διασκέδασης και γαστρονομίας από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

Στον ατμοσφαιρικό αυτό χώρο, απαλλαγμένο από το άγχος της πόλης, το εστιατόριο γίνεται ο αγαπημένος προορισμός συνάντησης για το αθηναϊκό κοινό και τους επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη.

Το rooftop εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη σας προσκαλεί να απολαύσετε ένα όμορφο δείπνο με ελληνικές συνταγές που εκτελούνται με μια προσέγγιση προσανατολισμένη στο σήμερα, αναδεικνύοντας τη γεύση και την ποιότητα των υλικών. Κάτω από τον έναστρο αθηναϊκό ουρανό μπορείτε να αφεθείτε σε ένα μαγικό γευστικό ταξίδι.

Οι οινικές επιλογές μας, επιμελημένες από τον διεθνώς αναγνωρισμένο sommelier Άρη Σκλαβενίτη, ταξιδεύουν τον επισκέπτη στον κόσμο του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, ενώ τα avant garde cocktails του mixologist Άρη Χατζηαντωνίου προσδίδουν νέους χρωματισμούς και αρώματα στην αθηναϊκή νυχτερινή ζωή.

Μια ιδιαίτερη συνεργασία με το Αρχείο Ακριθάκη μας φέρνει το Βερολίνο των δεκαετιών του ’70, ’80 και ’90 στην Αθήνα του  σήμερα, ζωντανεύοντας την ατμόσφαιρα του περίφημου εστιατορίου της Φώφης Ακριθάκη, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς στο Βερολίνο για πάνω από δύο δεκαετίες.

Το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη ανοίγει τις πόρτες του σε κάθε επισκέπτη προσκαλώντας τον να εξερευνήσει ένα κόσμο γεμάτο γεύσεις, αρώματα και εμπειρίες.

Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, 106 74 Αθήνα
t: 210 367 1030

W: https://www.dipnosofistirion.gr/estiatorio-mouseio-benaki-kolonaki/

FB: https://www.facebook.com/benakirestaurant

IG: https://www.instagram.com/restaurantbenakimuseum/

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή: 10:00 – 01:00
Τρίτη ΚΛΕΙΣΤΑ