Skip to main content

Παπαντωνίου: Από την… Intel στους «μεγάλους» του Χρηματιστηρίου

Επί προσωπικού: Ο ιδρυτής της Performance Technologies ετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη πρόκληση.

Έτοιμος να οδηγήσει την Performance Technologies στην επόμενη πίστα, δηλαδή αυτής της Κύριας Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι ο Δημήτρης Παπαντωνίου. Πρόκειται για τον άνθρωπο, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία πριν 30 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή το 1993, και ο οποίος σήμερα οδεύει για το επόμενο μεγάλο βήμα.

Ο κ. Παπαντωνίου, έχοντας ως βασικό στόχο να κερδίσει τον ανταγωνισμό και να αποκτήσει ένα ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην ακμάζουσα αγορά της πληροφορικής, βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της μετάταξης της Performance Technology –16 χρόνια μετά την αρχική εισαγωγή στην Εναλλακτική Αγορά.

Δημήτρης Παπαντωνίου.

Ο χρόνος φαίνεται ότι έχει ωριμάσει, καθώς η μετάταξη συνιστά ένα project, το οποίο συζητείται και εξετάζεται εδώ και τουλάχιστον μία 3ετία. Άλλωστε, τα νούμερα της εισηγμένης (ίδια κεφάλαια 23,9 εκατ. ευρώ και αρνητικός καθαρός δανεισμός 8,6 εκατ ευρώ), αναμφίβολα, ταιριάζουν περισσότερο σε εταιρεία της Κύριας Αγοράς, παρά της ΕΝ.Α.

Ο κ. Παπαντωνίου, με σπουδές στην Αμερική, διαθέτει πλούσια εμπειρία στον χώρο, καθώς πριν την ίδρυση της Performance, είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της Parallon Systems Ltd, ενώ είχε ηγηθεί και της Athens Technology Center S.A.

Μυλωνάς: Η πορεία της τελευταίας 6ετίας, το ράλι +180% και η επόμενη ημέρα

Το 1997 υλοποίησε με επιτυχία τη μετατροπή της Performance σε Α.Ε., ενώ το πρώτο μεγάλο deal που κατάφερε να κλείσει, έγινε πραγματικότητα το 1999, όταν ξεκίνησε την επίσημη συνεργασία με την Intel. Το 2004 ο κ. Παπαντωνίου «κατέβηκε» στην Κύπρο, ενώ το 2007 «ανέβηκε» στη Βουλγαρία, ιδρύοντας θυγατρικές και στις δύο χώρες.

Η Performance… σήμερα

Σήμερα, η Performance διαθέτει ένα ευρύτατο δίκτυο συνεργασιών με παγκόσμιους «παίχτες» της πληροφορικής, κάτι το οποίο αντανακλάται με μεγάλη ευκρίνεια στα αποτελέσματα χρήσης του 2023, με την καθαρή κερδοφορία να εκτοξεύεται στα επίπεδα ρεκόρ των 4,7 εκατ. ευρώ. Η σύγκριση με το 2008, όταν και η εταιρεία εισήχθη στην ΕΝΑ, είναι χαώδης (EBITDA μόλις 0,4 εκατ. ευρώ).

Χρηματιστήριο: 7+1 blue chips με μερίσματα άνω των 100 εκατ. ευρώ για το 2024

Ο κ. Παπαντωνίου, ο οποίος έμμεσα ελέγχει ένα ποσοστό άνω του 42% του μετοχικού κεφαλαίου, ευελπιστεί ότι η είσοδος στην Κύρια Αγορά θα παράσχει τα κατάλληλα εφόδια, προκειμένου να συνεχιστεί η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογικής εταιρείας, η οποία σήμερα αποτιμάται χρηματιστηριακά στα 85 εκατ. ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)