Skip to main content

VOYATZOGLOU: O εκσυγχρονισμός της Αποθήκης-Κέντρου Διανομής στο χώρο του Retail δεν είναι επιλογή είναι αναγκαιότητα

Η αυτοματοποίηση και χρήση ρομποτικών συστημάτων δίνει προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού

Η απόφαση να εκσυγχρονίσει η επιχείρηση την αποθήκη της, φαίνεται απλή αλλά δεν είναι. Πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν πολλοί παράγοντες και η απόφαση να βασίζεται στη συλλογή πληροφορίας από αξιόπιστες πηγές. Ερωτήσεις όπως, ποιες κινήσεις μέσα σε μια αποθήκη επαναλαμβάνονται συχνά; σε ποια σημεία λειτουργίας της αποθήκης απαιτούνται δεξιότητες που βρίσκονται σε έλλειψη; Σε ποιο τμήμα της αποθήκης συναντάται συχνή εναλλαγή προσωπικού; Σε ποιο σημείο στη ροή της αποθήκης παρουσιάζεται το λεγόμενο “bottleneck”; Είναι οι μερικές από τις ερωτήσεις που μας οδηγούν στη σωστή εφαρμογή λύσης.

Τα τελευταία χρόνια η ραγδαία ανάπτυξη του e-commerce αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για τις περισσότερες επιχειρήσεις που προσπαθούν ουσιαστικά να ανταποκριθούν ταυτόχρονα σε 2 διαφορετικά “business functions”, από τη μία να προμηθεύσουν τα καταστήματα λιανικής και την ίδια στιγμή να εξυπηρετούν και παραγγελίες τελικών καταναλωτών

Ό όμιλος VOYATZOGLOU στην Ελλάδα και με την  θυγατρική στην Ρουμανία, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου κύριος Ν.Βογιατζόγλου,  έχει υλοποιήσει σημαντικά έργα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με μακρόχρονη ιστορία στον τομέα της επίπλωσης και εξοπλισμού αλυσίδων λιανικής και αντίστοιχα στον τομέα του εξοπλισμού των κέντρων διανομής, αποτελεί σήμερα  μία εταιρία παροχής ολοκληρωμένων συστημάτων Material Handling με διεθνή παρουσία.

Σύμβουλοι πωλήσεων, Μηχανικοί και τεχνικοί της εταιρίας, με εξειδίκευση ο καθένας στο δικό του τομέα, είτε σε συστήματα ραφιών (σταθερά & κινούμενα) είτε σε συστήματα ρομποτικής και αυτοματισμού, μπορούν να καθοδηγήσουν την ενδιαφερόμενη επιχείρηση που επιθυμεί να μεταβεί στο επόμενο βήμα περιβάλλοντος Logistics 4.0.

Οι εφαρμογές αυτοματοποίησης  και ρομποτικής παρουσιάζουν πολύ γρήγορη απόσβεση της επένδυσης R.O.I. Τα σύγχρονα συστήματα ραφιού (mobile racks, back to back…κλπ.), τα αυτόματα συστήματα AS/RS (automated storage & retrieval systems) για διαχείριση παλέτας, τα συστήματα  ACR (autonomous case handling robots) AMRs (Collaborative robots) και ποικίλα συστήματα G2P (Goods to Person) για τη διαχείριση κιβωτίων ποικίλων διαστάσεων παρουσιάζουν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση, ακόμη και στην περίπτωση όπου απαιτείται λειτουργία σε ψυχόμενους χώρους αποθήκευσης.

Η αυτοματοποίηση και χρήση ρομποτικών συστημάτων δίνει προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Μειώνει σημαντικά τον απαιτούμενο χώρο αποθήκευσης σε σύγκριση με την παραδοσιακό τύπο  αποθήκευσης και  σημαντικά μειωμένο αριθμό ανθρώπινου εργατικού δυναμικού. Επίσης η αυτοματοποίηση ελαχιστοποιεί τα λάθη στις παραδόσεις άρα αυξάνει την ικανοποίηση του τελικού καταναλωτή, μειώνει τη καταστροφή εμπορεύματος και τους χρόνους παράδοσης.

Και τελικά προσφέρει και ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας αν σκεφτεί κανείς ότι οι εργαζόμενοι είναι ευάλωτοι στο κίνδυνο ατυχημάτων λόγω του ότι οι αποθήκες είναι συνήθως μέρη όπου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και θόρυβος.

Και βέβαια σημαντικό επίσης πλεονέκτημα μιας σύγχρονης εξελιγμένης σε λειτουργίες αποθήκης και διακίνησης εμπορευμάτων από και προς αυτές είναι η εξαιρετικά άμεση ανταπόκριση σε αυξομειώσεις ζήτησης της αγοράς και η αειφόρος ανάπτυξη της επιχείρησης με εφαρμογές που μειώνουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

Σε όλα τα ανωτέρω πλεονεκτήματα βασίζονται και οι παράμετροι υπολογισμού της σημαντικής μείωσης του λειτουργικού κόστους και κατ’ επέκταση του υπολογισμού του χρόνου απόσβεσης της επένδυσης σε μία ρομποτική αποθήκη.

Ο κύριος Βογιατζόγλου συνοψίζοντας ανέφερε ότι η απόφαση εκσυγχρονισμού της αποθήκης με ημιαυτόματες ή πλήρως αυτόματες λύσεις είναι μονόδρομος γιατί οι επιχειρήσεις δε μπορούν να μένουν στάσιμες. Το να μένει κανείς ακίνητος σημαίνει ότι χάνει ανταγωνιστικότητα και δεν μπορεί να είναι επιλογή.

Το πλεονέκτημα να συνεργαστεί κανείς με την εταιρία VOYATZOGLOU έγκειται στο γεγονός ότι θα έχει στη διάθεσή του εξειδικευμένους Solutions Providers στα LOGISTICS και ένα ευρύ φάσμα λύσεων έχοντας αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες με γνωστούς Διεθνείς Οίκους έτσι ώστε σήμερα να αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή ολοκληρωμένων λύσεων εξοπλισμού για κάθε τύπο αποθήκης όπως Αποθήκες Παραγωγής, Logistic Centers, Εταιρίες Διανομής, Omnichannel εφαρμογές, αποθήκες Retailing food & non food.  Και τέλος, είναι σημαντικό το γεγονός ότι διαθέτει τους πόρους να στηρίζει τον πελάτη της και μετά τη ολοκλήρωση του έργου παρέχοντας after sales support & onsite service, διότι η συντήρηση ενός έργου και η μείωση των downtimes είναι εξίσου σημαντικά για τον πελάτη, και “εμείς θέλουμε να είμαστε συνεργάτες ζωής και να στηρίζουμε τον επιχειρηματία που μας εμπιστεύεται.” – Sponsored Content