Αντίστροφα: Να κινηθεί αντίρροπα από την υπόλοιπη αγορά κατάφερε αυτήν την εβδομάδα η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία εμφάνισε εβδομαδιαία άνοδο της τάξης του 2,5%, με αποτέλεσμα να προσεγγίσει εκ νέου τα 14 ευρώ -για πρώτη φορά από τις 20 Φεβρουαρίου. Κάπως έτσι, η εισηγμένη εμφανίζει κέρδη 8% στο 2024, διασκεδάζοντας εν μέρει τις αρνητικές εντυπώσεις από την σταθερή υπο-απόδοση του τελευταίου 12μήνου.
Διψήφια τιμή: Σε διψήφια επίπεδα «βλέπει» τη μετοχή της Cenergy η Euroxx Χρηματιστηριακή, η οποία θέτει τον πήχη στα 11 ευρώ από 8 ευρώ προηγουμένως. Μάλιστα, ο αναλυτής δίνει σύσταση «οverweight», καθώς περιμένει αύξηση των κερδών/μετοχή άνω του 30% την περίοδο 2023-2026. Ταυτόχρονα, τα τρέχοντα επίπεδα των 7,2 ευρώ, με βάση την έκθεση της Euroxx, αντικατοπτρίζουν discount άνω του 40% σε όρους P/Ε.
Νέα είσοδος: Βρισκόταν στην Επιτήρηση για μία ολόκληρη 10ετία. Τη Δευτέρα, όμως, θα κάνει πανηγυρική είσοδο στον FTSE MIB, παίρνοντας τη θέση της Entersoft. Ο λόγος για τη Lavihparm, τη μοναδική φαρμακευτική εταιρεία του Χ.Α., η οποία ετοιμάζεται για ακόμη ένα ορόσημο. Με κεφαλαιοποίηση σχεδόν 150 εκατ. ευρώ, η εισηγμένη καταγράφει συνολική αύξηση +9% στο 2024 και +115% στο 12μηνο.
Πτώση διαρκείας: Την 6η συνεχόμενη καθοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε χθες η μετοχή του ΑΒΑΞ, η οποία αναδιπλώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου πενταμήνου. Οι φετινές απώλειες ξεπερνούν πλέον το -22%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να έχει περιοριστεί στα 213 εκατ. ευρώ. Βέβαια, είχε προηγηθεί ένα ράλι της τάξης του 80% στο τελευταίο 12μηνο, το οποίο έφθασε έως το 1,8 ευρώ και τα υψηλά 10ετίας.
(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












