Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η πρωταθλήτρια μετοχή του Μαρτίου και η εισηγμένη που… ανοίγει τα ταμεία

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις.

Εκτόξευση τζίρου: Στο συνολικό ποσό των 2,03 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η αξία των συναλλαγών για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς μέσα στον Μάρτιο, ο οποίος στιγματίστηκε από την αποεπένδυση του ΤΧΣ. Μόνο μέσω του placement, διακινήθηκαν μετοχές αξίας 1,35 δισ. ευρώ. Όμως, οι υψηλοί τζίροι διατηρήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος των τελευταίων 30 ημερών να καθοριστεί στα 105,7 εκατ. ευρώ.

Ράλι 60%: «Πρωταθλήτρια» στον Μάρτιο αναδείχθηκε η μετοχή της Q&R, η οποία αναρριχήθηκε κατά σχεδόν 60% μέσα στον μήνα, εκτοξεύοντας τη συνολική μεταβολή του έτους στο +118%. Οι μετοχικές αλλαγές και οι εισροές νέων κεφαλαίων είχαν ως αποτέλεσμα μέσα στις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες να αλλάξει χέρια το 32% των μετοχών της εισηγμένης, η αξία της οποίας ανέρχεται σε 36 εκατ. ευρώ. Μένει τώρα όλα αυτά να αποτυπωθούν και στα μεγέθη του 2023, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάμε για μια… ακριβή μετοχή.

Ξεχώρισε: Εντυπωσιακή είναι η πορεία της Real Consulting στην Εναλλακτική Αγορά, με τη μετοχή να αξιοποιεί την ευφορία στον τεχνολογικό κλάδο και να ενισχύεται κατά σχεδόν 32% μέσα στον Μάρτιο. Κάπως έτσι, η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης καθορίζεται πλέον στα 92 εκατ. ευρώ, με τον στόχο της μετάταξης στην Κύρια Αγορά να παραμένει σε πρώτο πλάνο.

Άνοιξε τα ταμεία: Μπορεί να απώλεσε το 28% της αξίας της μέσα στις προηγούμενες 30 ημέρες, αλλά οι μέτοχοι της Alpha Real Estate (πρώην Alpha Αστικά Ακίνητα) μόνο δυσαρεστημένοι δεν μπορούν να νιώθουν. Κι αυτό, διότι πριν μερικές ημέρες έγινε η αποκοπή του δικαιώματος για την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 2,2 ευρώ/μετοχή. Ταυτόχρονα, η διοίκηση προανήγγειλε τη διανομή νέου μερίσματος στην τακτική Γ.Σ. της 11ης Ιουλίου.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)