Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Ο «ακάθεκτος» ΟΛΠ, το comeback της Intralot και το ρεκόρ της Optima

INTIME – NEWS

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις.

Επέστρεψε: Για το τέλος άφησε το καλύτερο η Intralot, η οποία χθες πέτυχε τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη του Μαρτίου (+3,55%), ανατρέποντας τη συσσώρευση των τελευταίων εβδομάδων. Έτσι, η εισηγμένη αφενός «έσβησε» όλες τις μηνιαίες απώλειες, αφετέρου είδε την κεφαλαιοποίησή της να επιστρέφει στα 700 εκατ. ευρώ. Το ράλι στο 12μηνο ξεπερνά πλέον το +90%, ενόσω σήμερα η διοίκηση ανακοινώνει τα μεγέθη για το 2023.

Ράλι 25%: Ακάθεκτη συνεχίζει η μετοχή του ΟΛΠ, η οποία φιγουράρει σε νέο υψηλό 16ετίας. Με κέρδη σχεδόν 25% μέσα στο 2024, η εισηγμένη διαθέτει χρηματιστηριακή αξία 720 εκατ. ευρώ κι αυτό την καθιστά ως μία από τις υποψήφιες για ένταξη στον FTSE 25, στο πλαίσιο της καθιερωμένης αναδιάρθρωσης του Μαΐου.

Ιστορικό υψηλό: Σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχάται η μετοχή της Optima Bank, η οποία χθες τερμάτισε στο ιστορικό υψηλό των 8,2 ευρώ, με τζίρο σχεδόν 1 εκατ. ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αποτίμηση της τράπεζας να ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ, μετρώντας άνοδο +9% στον Μάρτιο και +14% στο σύνολο της (σύντομης ομολογουμένως) χρηματιστηριακής της πορείας.

Μεταπτώσεις: Συνεχίζονται οι μεταπτώσεις στη μετοχή της CPI, η οποία την Πέμπτη έκλεισε στο +15%, ανεβάζοντας την αποτίμησή της στα όρια των 10 εκατ. ευρώ. Την Τετάρτη είχε προηγηθεί πτώση -8,4% και την Τρίτη άνοδος +27%. Κι όλα αυτά, ενώ οι φήμες για το μέλλον της εισηγμένης δεν λένε να κοπάσουν. Την ίδια στιγμή, η αγορά βρίσκεται εν αναμονή της ενημέρωσης για το ποιος αγόρασε τις μετοχές, τις οποίες πούλησε πρόσφατα ο βασικός μέτοχος Αναστάσιος Πικούνης.