Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η αδερφική… υπόθεση της Aegean και η βουτιά 6μήνου στην Epsilon

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Βήμα προς τα 12: Την καλύτερη συνεδρίαση από τον Ιανουάριο πέτυχε χθες η μετοχή της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, ενισχύθηκε άνω του 3% και έκανε ακόμη ένα βήμα προσέγγισης του ψυχολογικού ορίου των 12 ευρώ, το οποίο αγνοείται από τις 29 Φεβρουαρίου. Η είσοδος στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, αναμφίβολα, δημιουργεί νέες προοπτικές στην εισηγμένη, ο τίτλος της οποίας έχει διορθώσει κατά σχεδόν 6% μετά τα πολυετή υψηλά των 12,6 ευρώ.

Μεταξύ αδερφών: Ενδοοικογενειακή υπόθεση αφορούσε η πρόσφατη μεταβίβαση του 3,4% των μετοχών της Aegean. Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Λασκαρίδης πούλησε 3.074.074 μετοχές στην τιμή των 12 ευρώ στον αδερφό του, Παναγιώτη Λασκαρίδη, ο οποίος πλέον ελέγχει το 12,02% της εταιρείας. Από την πλευρά του, ο Θανάσης Λασκαρίδης κατέχει εφεξής το 3,30%. Μάλιστα, όπως ακούγεται, δεν αποκλείεται να μεταβιβάσει μελλοντικά και το εναπομείναν ποσοστό στον αδερφό του.

Βουτιά 6μήνου: Από τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων έξι μηνών προσπαθεί να συνέλθει η μετοχή της Epsilon Net, η οποία χθες κατρακύλησε κατά 5,37% και βρέθηκε κάτω των 10 ευρώ για πρώτη φορά από τα μέσα Φεβρουαρίου. Παρά την αύξηση της κερδοφορίας στο 12μηνο του 2023, η αποτίμηση παραμένει ακριβή, δεδομένου ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη P/E στο 30x και δείκτη P/BV στο 9,8x.

Κέρδη 5%: Με μια συνολική άνοδο της τάξης του 5% προσπαθεί να αντιδράσει το τελευταίο τριήμερο η μετοχή της ΕΧΑΕ, η οποία έχει αισίως επιστρέψει άνω των 5,5 ευρώ. Βέβαια, η απόσταση από τα υψηλά 9ετίας των 6 ευρώ διατηρείται κοντά στο 10%. Στα 335 εκατ. ευρώ ανέρχεται η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, η οποία περιμένει καρτερικά το νεύμα του MSCI για πιθανή αναβάθμιση στην κατηγορία των ώριμων αγορών.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)