Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το «700άρι» στον ΟΛΠ και ο Τσαμάζ που αγοράζει… ΟΤΕ

EUROKINISSI

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις.

Άνω των 10 ευρώ: Διψήφια τιμή – στόχο δίνει στην Εθνική Τράπεζας η Jefferies, η οποία τοποθετεί τον πήχη στα 10,20 ευρώ, με το περιθώριο ανόδου να υπολογίζεται στο 46% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα. Σύμφωνα με τον αναλυτή, η αποτίμηση της τράπεζας παραμένει ελκυστική, με τον πρόδρομο δείκτη P/BV να βρίσκεται στο 0,8x. To αισιόδοξο report της Jefferies βοήθησε τη μετοχή να βρεθεί εκ νέου στα 7,2 ευρώ, μετρώντας κέρδη 15% μέσα στο 2024.

Πριν το «αντίο»: Μπορεί να μετρά αντίστροφα για την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΟΤΕ, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος, Μιχάλης Τζαμάζ, προέβη την προηγούμενη εβδομάδα στην αγορά 5.000 μετοχών της εισηγμένης. Η μέση τιμή κτήσης καθορίστηκε σε 13,76 ευρώ, με τη συνολική αξία των συναλλαγών να αγγίζει τα 70.000 ευρώ.

700 εκατ. ευρώ: Στα πολυετή υψηλά των 28 ευρώ «φιγουράρει» η μετοχή του ΟΛΠ στο Χρηματιστήριο, εκτινασσόμενη σε επίπεδα που αγνοούνταν από το 2008. Πλέον η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ, με το συνολικό ράλι μέσα στο τρέχον έτος να αγγίζει το +21%. Κι όλα αυτά, παρά την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην Ερυθρά Θάλασσα.

Χωρίς το δικαίωμα: Χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα του 0,60 ευρώ διαπραγματεύεται από σήμερα η μετοχή της Jumbo. H πληρωμή του ποσού, η οποία σε καθαρό επίπεδο ανέρχεται σε 0,57 ευρώ, θα ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου. Μέσα στο 2024, μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη διανομή προς τους μετόχους, κάτι το οποίο συνηθίζει να πράττει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)