Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η ανατροπή στην ΤτΕ και τα «17άρια» του ΟΠΑΠ

(EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Αλλαγή δεδομένων: Ανατροπή φαίνεται ότι θα λάβει χώρα στο ζήτημα του μερίσματος της Τράπεζας της Ελλάδας. Κι αυτό, διότι η ΤτΕ ανακοίνωσε αποκοπή μερίσματος στις 18 Απριλίου, παρά το γεγονός ότι το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού δεν προέβλεπε μέρισμα από την ΤτΕ για πρώτη φορά έπειτα από 95 χρόνια. Τη Δευτέρα, μάλιστα, θα γίνουν γνωστά τα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας για το 2023, τα οποία θα δείξουν οριακά κέρδη.

Ίδιες μετοχές: Στην αγορά ιδίων μετοχών αξίας 3,5 εκατ. ευρώ προχώρησε το προηγούμενο πενθήμερο η διοίκηση του ΟΤΕ, με τη μέση τιμή απόκτησης να καθορίζεται στα 13,65 ευρώ, δηλαδή οριακά κάτω του χθεσινού κλεισίματος των 13,7 ευρώ. Πλέον το συνολικό ποσοστό ιδίων μετοχών της εισηγμένης ανέρχεται σε 0,52% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

Υψηλό 15ετίας: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009 βρίσκεται η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία ξεπέρασε και το ψυχολογικό όριο των 17 ευρώ. Το φετινό ράλι υπολογίζεται σε τουλάχιστον 11%, κάτι το οποίο έχει βελτιώσει τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 6,3 δισ. ευρώ. Κι όλα αυτά, ενώ την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει το νέο παιχνίδι Eurojackpot, το οποίο αναμένεται να φέρει έξτρα έσοδα.

Ράλι 30%: Νέο ιστορικό υψηλό εμφάνισε η μετοχή της Real Consulting στην Εναλλακτική Αγορά, σκαρφαλώνοντας για πρώτη φορά στα 3,4 ευρώ. Από τις αρχές του έτους, η εισηγμένη «τρέχει» ένα ράλι της τάξης του 30%, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση να ξεπερνά τα 73 εκατ. ευρώ. Όπως όλα δείχνουν, δεν θα αργήσει η ημέρα της μετάταξης στην Κύρια Αγορά.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)