Skip to main content

Γ. Ρηγινός στο Naftemporiki TV: «Στην Ελλάδα κανείς θα βρει τα περισσότερα σκάφη για να ναυλώσει»

Ο CEO της RIGINOS στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για τον κλάδο της ναύλωσης ιστιοπλοϊκών σκαφών, μίλησε ο Γιώργος Ρηγινός (CEO της Riginos), στην εκπομπή «In Business» με τη Μαρία Σμιλίδου, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ρηγινός σχολίασε ότι ο τουρισμός μεταλλάσσεται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα ναύλα. Η Ελλάδα έχει γίνει νούμερο ένα προορισμός αυτή τη στιγμή και στα μηχανοκίνητα και στα ιστιοπλοϊκά… Η Ελλάδα πλέον έχει πάρα πολλά σκάφη, είναι η νούμερο ένα αγορά σε αριθμό σκαφών στο chartering».

«Η Αμερική είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Ελλάδας»

Υπογράμμισε επίσης ότι «στην Ελλάδα κανείς θα βρει τα περισσότερα σκάφη για να ναυλώσει, έχει πολλές επιλογές ο πελάτης και οι τιμές έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται, ειδικά στα καταμαράν και στα ιστιοπλοϊκά είναι πολύ προσιτές. Αγγλία, Γερμανία, Ισραήλ είναι οι κύριες αγορές της Ελλάδας, στα μηχανοκίνητα η Αμερική είναι ο μεγαλύτερος πελάτης».

«Η Κροατία φαίνεται αυτή τη στιγμή να είναι ο κύριος ανταγωνιστής της Ελλάδας»

Τέλος, σε σχέση με τον ανταγωνισμό δήλωσε ότι «η Κροατία φαίνεται αυτή τη στιγμή να είναι ο κύριος ανταγωνιστής της Ελλάδας γιατί έχει πάρα πολλά σκάφη και είναι πιο εύκολο να πάει κάποιος στην Κροατία γιατί πάνε με αυτοκίνητο, άρα όλες οι βόρειες χώρες της Ευρώπης πάνε οδικώς, ενώ στην Ελλάδα χρειάζεται να πάρεις κάποια πτήση».

Σημειώνεται ότι η Riginos είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο του yachting εδώ και 40 χρόνια.