Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστήριου: Το «φρένο» στην Coca Cola, η διόρθωση στη Cenergy και το ράλι στην Alpha Real Estate

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

«Φρένο» στο ράλι: «Φρένο» στο σερί των οκτώ συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων πάτησε η μετοχή της Coca – Cola, η οποία ανέκοψε το ράλι, προκειμένου να πάρει… ανάσες. Με κινητήριο μοχλό το αυξημένο μέρισμα και τα ισχυρά μεγέθη του 2023, η εισηγμένη πέτυχε κέρδη άνω του 15% μέσα στο επίμαχο διάστημα, αγγίζοντας τα 11 δισ. ευρώ σε όρους κεφαλαιοποίησης.

-10% από τα υψηλά: Σε καθοδική πορεία βρίσκεται τις τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή της Cenergy, η οποία -έπειτα από ένα σερί τεσσάρων καθοδικών ημερών- απώλεσε τα κρίσιμα όρια των 7 ευρώ. Η απόσταση από τα ιστορικά υψηλά των 7,6 ευρώ ανέρχεται πλέον στα όρια του 10%, με τη μεταβολή από τις αρχές του 2024 να ξεπερνά το -3%.

Κέρδη 30%: Στο υψηλό 2ετίας των 11 ευρώ «φιγουράρει» η μετοχή της Alpha Real Estate (πρώην Alpha Αστικά Ακίνητα), με τους μετόχους να μετρούν αντίστροφα (26/3) για τη θεμελίωση του δικαιώματος στην επιστροφή κεφαλαίου 2,2 ευρώ/μετοχή. Από τις αρχές του έτους το ράλι της εισηγμένης ξεπερνά το +30%, με τη χρηματιστηριακή αξία να προσεγγίζει τα 155 εκατ. ευρώ.

Limit down: Σε limit down έκλεισε χθες η μετοχή της ΒΙΟΤΕΡ, η οποία στο τελευταίο διήμερο απώλεσε το 16% της αξίας της, αναδιπλούμενη από τα πρόσφατα υψηλά 2ετίας του 0,43 ευρώ. Η διόρθωση επέρχεται ως συνέχεια ενός ράλι της τάξης του 60% από τις αρχές του 2024. Κι όλα αυτά, ενόσω η κατασκευαστική εταιρεία παραμένει σε Καθεστώς Επιτήρησης.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)