Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το ξαφνικό ράλι στην ΤΕΝΕΡΓ και το «200άρι» της Entersoft

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Ξαφνικό ράλι: Ένα ξαφνικό ράλι σημείωσε χθες η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, η οποία «πέταξε» στο +4,7% και τα 16,2 ευρώ, στην καλύτερη συνεδρίαση από τις 14 Ιουλίου του 2023. Το αγοραστικό μπαράζ, το οποίο συνοδεύτηκε από υψηλό τζίρο (9,3 εκατ. ευρώ), αποδίδεται στην επαναφορά των σεναρίων για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου. Παρ’ όλα αυτά, η απόσταση από τα περσινά ιστορικά υψηλά των 20 ευρώ παραμένει μεγάλη.

Πτώση πριν το… άλμα: Στα 6,5 ευρώ «βλέπει» την ΕΧΑΕ σε βάθος 12μήνου η Euroxx Χρηματιστηριακή, η οποία ξεκινά την κάλυψη της μετοχής. Βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, εκφράζει την προτίμηση για τη δημιουργία ενός discount, προτού οι επενδυτές τοποθετηθούν. Γι’ αυτό τον λόγο, είδαμε χθες τη μετοχή να κλείνει με μεγάλης απώλειες στα 5,48 ευρώ, περιορίζοντας στο +3,4% τη μεταβολή του 2024.

Υψηλό 9μήνου: Στις παρυφές των 29 ευρώ, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2023 βρίσκεται η μετοχή της Coca – Cola, η οποία συνεχίζει την κούρσα ανάκαμψης, μετά τα κέρδη ρεκόρ του 2023 και το γενναιόδωρο μέρισμα. Η εισηγμένη έχει αισίως συμπληρώσει επτά συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με τη συνολική μεταβολή της περιόδου να ανέρχεται στο +12%.

Ίδιες μετοχές: Πράσινο «φως» στο νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών (ποσοστό έως 2%) άναψαν οι μέτοχοι της Entersoft, με το εύρος της τιμής αγοράς να κυμαίνεται μεταξύ 2 και 12 ευρώ. Το πρόγραμμα θα «τρέξει» την επόμενη διετία. Στο ιστορικό υψηλό των 6,9 ευρώ έκλεισε χθες η μετοχή της εισηγμένης, η οποία είδε την κεφαλαιοποίηση να ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)