Skip to main content

Επιχορήγηση για έρευνα στη ResQ Biotech

Η ResQ Biotech εφαρμόζει καινοτόμες βιοτεχνολογικές προσεγγίσεις για την ανακάλυψη και την προκλινική ανάπτυξη φαρμάκων κατά ασθενειών που προκαλούνται από την προβληματική αναδίπλωση

Επιχορήγηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας ύψους 150.000 ευρώ έλαβε η ελληνική εταιρεία βιοτεχνολογίας ResQ Biotech.

Ο κ. Σκρέτας

Η ResQ Biotech με επικεφαλής τον Δρα. Γιώργο Σκρέτα είναι μια εταιρεία-τεχνοβλαστός του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) που ιδρύθηκε το 2019 στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και αποτελεί την πρώτη ελληνική μέχρι στιγμής εταιρεία που λαμβάνει ERC Proof of Concept Grant (ERC PoC – «επιχορηγήσεις απόδειξης ιδέας») από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council, ERC).

Η ResQ Biotech εφαρμόζει καινοτόμες βιοτεχνολογικές προσεγγίσεις για την ανακάλυψη και την προκλινική ανάπτυξη φαρμάκων κατά ασθενειών που προκαλούνται από την προβληματική αναδίπλωση και που περιλαμβάνουν ένα πλήθος παθογόνων καταστάσεων επηρεάζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως (όπως είναι η νόσος Alzheimer, η πλάγια μυοτροφική σκλήρυνση, η κυστική ίνωση, η συστημική αμυλοείδωση κ.ά.).

Οι χρηματοδοτήσεις από το ERC αποτελούν την υψίστου κύρους επιχορήγηση για έρευνα και ανάπτυξη που απονέμονται στην Ευρώπη. Οι συμπληρωματικές χρηματοδοτήσεις καινοτομίας ERC PoC που συνολικά έχουν φτάσει τα 36 εκατομμύρια ευρώ ενισχύουν ερευνητές σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα ή ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και την καινοτομία.