Skip to main content

H Goldair Handling στο αεροδρόμιο της Nagpur στην Ινδία

Το εν λόγω αεροδρόμιο είναι το 36ο στο δίκτυο της εταιρείας

Την είσοδό της στο Αεροδρόμιο Dr. Babasaheb Ambedkar, στην πόλη Nagpur, της Ινδίας ανακοίνωσε η Goldair Handling India (Nagpur).

Η ελληνικών συμφερόντων Goldair Handling India (Nagpur), μετά από διαγωνιστική διαδικασία, ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στο κομβικό και αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Nagpur, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024. Η εταιρία θα προσφέρει υπηρεσίες εξυπηρέτησης αεροσκαφών, επιβατών και διαχείρισης εμπορευμάτων, διευρύνοντας την παρουσία της στην Ινδία, σε συνέχεια της εισόδου της στα αεροδρόμια της Bagdogra και της Udaipur. Το εν λόγω αεροδρόμιο είναι το 36ο στο δίκτυο της εταιρείας.

Ο κ. Αλέξανδρος Φούρλας, Αντιπρόεδρος της Goldair Handling και CEO της Goldair Handling India (Nagpur), ανέφερε: “Η είσοδός μας στο Αεροδρόμιο Dr.Babasaheb Ambedkar, Nagpur, αποτελεί ένα νέο πολύ σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων μας. Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής, διευρύνουμε την παρουσία μας στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας και επικεντρωνόμαστε σε επιλεγμένες αγορές ενδιαφέροντος, αξιοποιώντας την εξωστρέφεια, την τεχνογνωσία και το στελεχιακό μας δυναμικό ως πηγή κινητήριας δύναμης”.

Υπενθυμίζεται ότι, στην Ελλάδα ο αριθμός των πτήσεων που εξυπηρετήθηκαν στα 26 ελληνικά αεροδρόμια παρουσία της εταιρίας πέρυσι, άγγιξε τα επίπεδα του 2019, σημειώνοντας ουσιαστικά την επιστροφή στην κανονικότητα στα προ covid επίπεδα, ενώ ήταν και σημαντικά αυξημένες (9%) σε σχέση με το 2022.

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι πτήσεις στα 3 διεθνή αεροδρόμια που δραστηριοποιείται η Goldair Handling στη Βουλγαρία, με αύξηση της κίνησης στη Σόφια (+14% σε σχέση με το 2022) και στον αντίποδα μείωση στους εποχικούς σταθμούς της Βάρνας και του Μπουργκάς, (-35% σε σχέση με το 2022), γεγονός που οφείλεται στη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην Κύπρο, η Goldair Handling προχώρησε στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της LGS Handling, μετονομάζοντας πλέον την εταιρεία σε Goldair Handling Cyprus, ασκώντας πλέον η ίδια την διοίκηση της εταιρείας.

Στη Ζυρίχη, η εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) ενισχύθηκε (+5%) συγκριτικά με το 2019, ωστόσο σε σχέση με το 2022 παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση (+36%).

Ο Όμιλος εισήλθε στην αγορά της Σερβίας και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, Nikola Tesla, μέσω της θυγατρικής Goldair Handling Serbia, κατόπιν της πρόσφατης σχετικής αδειοδότησης, με ημερομηνία έναρξης λειτουργειών την 20η Δεκεμβρίου 2023.

Όσον αφορά, το επενδυτικό πλάνο ανανέωσης του στόλου του επίγειου εξοπλισμού, η Goldair Handling πραγματοποίησε μια σημαντική επένδυση ύψους 11 εκατ. ευρώ με την παραγγελία νέων λεωφορείων και εφοδίων πίστας, που στην πλειοψηφία τους χρησιμοποιούν βιώσιμες πηγές ενέργειας για την λειτουργία τους.

Τέλος, εγκαινίασε το νέο Lounge στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, ενώ ετοιμάζει το νέο Lounge στο αεροδρόμιο της Ρόδου και ανακαίνισε τα υπάρχοντα Lounges στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» (Εντός Σένγκεν) και στο αεροδρόμιο της Μύκονου.