Skip to main content

Δ. Χιντζίδης: Ποιος είναι ο CEO της επόμενης εταιρείας πληροφορικής του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Ο CEO της Performance, Διονύσης Χιντζίδης

Επί προσωπικού: Ο κ. Χιντζίδης είναι CEO της Performance Technologies από το 2017

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Έτος ορόσημο αναμένεται να αποτελέσει το 2024 για την Performance Technologies, καθώς η διοίκηση του Διονύση Χιντζίδη ετοιμάζεται πυρετωδώς, ώστε η εταιρεία να περάσει το κατώφλι της Κύριας Αγοράς του Χ.Α. Για τις 31 Ιανουαρίου, εξάλλου, έχει συγκληθεί Γ.Σ. των μετόχων, με βασικό θέμα συζήτησης τη μετάταξη των μετοχών από την ΕΝΑ στο κεντρικό «σαλόνι» της ελληνικής αγοράς.

Η εταιρεία πληροφορικής εισήχθη για πρώτη φορά στην ΕΝΑ τον Σεπτέμβριο του 2008 και πλέον νιώθει έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα. Ο κ. Χιντζίδης, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία από το 2000 (το 2017 ανέλαβε καθήκοντα CEO και προέδρου), δεν είχε ουδέποτε κρύψει τη φιλοδοξία εισαγωγής στην Κύρια Αγορά. Άλλωστε, οι σχετικές διεργασίες φαίνεται ότι χρονολογούνται από το 2021, όταν και ξεκίνησαν να διακινούνται τα πρώτα σενάρια για μετάταξη της μετοχής.

Ο χρόνος πλέον έχει ωριμάσει, ενώ τα μεγέθη της Performance δεν φαίνεται να «χωρούν» στη (συγκεκριμένων δυνατοτήτων) ΕΝΑ. Με κεφαλαιοποίηση άνω των 71 εκατ. ευρώ και μέσο ημερήσιο τζίρο 145.000 ευρώ, τα νούμερα της εταιρείας είναι ήδη αισθητά καλύτερα έναντι αρκετών εισηγμένων της Κύριας Αγοράς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες χρηματοοικονομικές καταστάσεις, οι οποίες αφορούσαν το α’ εξάμηνο του 2023, η Performance πέτυχε ρεκόρ εσόδων και μικτού κέρδους, καταγράφοντας άλμα 40% και 20% αντίστοιχα. Το σημαντικότερο είναι, δε, ότι ο καθαρός δανεισμός ήταν αρνητικός κατά 6,5 εκατ. ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια να ξεπερνούν τα 21 εκατ. ευρώ.

Το 2008, όταν και η εταιρεία εισήχθη στην ΕΝΑ, τα ετήσια κέρδη EBITDA ανέρχονταν σε 0,41 εκατ. ευρώ. Το 2017, όταν ανέλαβε CEO ο κ. Χιντζίδης, βελτιώθηκαν σε 1,2 εκατ. ευρώ. Στο 12μηνο του 2022 «απογειώθηκαν» στα 5,2 εκατ. ευρώ. Συνολικό άλμα άνω του 1.000% μέσα στην τελευταία 15ετία, με την καθαρή κερδοφορία να υπερβαίνει πλέον τα 3,8 εκατ. ευρώ

Σίγουρα, για τον κ. Χιντζίδη, ο οποίος βρίσκεται από το 2000 στην Performance Technologies, όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα προσωπικό στοίχημα, το οποίο προς το παρόν… βγαίνει και με το παραπάνω, δικαιώνοντας στον απόλυτο βαθμό τους μετόχους που τον εμπιστεύτηκαν.