Skip to main content

Η ΝΤΤ DATA επικεφαλής κοινοπραξίας για σύστημα αναβάθμισης πρόληψης πανδημιών

twitter.com/NTTDATA

Η συνολική στρατηγική επένδυση ανέρχεται σε πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ για μια αρχική περίοδο διάρκειας τριών ετών

Επικεφαλής της κοινοπραξίας για τη δημιουργία συστήματος αναβάθμισης πρόληψης πανδημιών ATHINA έχει τεθεί η NTT DATA ηγείται της δημιουργίας του ATHINA. Πρόκειται για το «Προηγμένο Σύστημα για τη Νοημοσύνη στην Υγεία και τη Δράση (ATHINA)», για τον Ευρωπαϊκό Εκτελεστικό Οργανισμό για την Υγεία και τον Ψηφιακό τομέα (HaDEA) και την Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA).

Η νέα πλατφόρμα στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας της Ευρώπης να προλαμβάνει, να ανιχνεύει και να αντιδρά γρήγορα σε επείγουσες διασυνοριακές υγειονομικές ανάγκες, με ειδική έμφαση στον εντοπισμό και την πρόληψη πανδημιών. Το σύστημα ATHINA θα αναπτυχθεί από κοινοπραξία εταιρειών, της οποίας ηγείται η NTT DATA, και περιλαμβάνει τη Netcompany-Intrasoft, καθώς και την εταιρεία IQVIA. Η συνολική στρατηγική επένδυση ανέρχεται σε πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ για μια αρχική περίοδο διάρκειας τριών ετών.

Το ATHINA αποτελεί ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας που θα αξιοποιήσει έναν μεγάλοόγκο δεδομένων σχετικά με τη δημόσια υγεία και την αλυσίδα εφοδιασμού, για να παρέχει τάχιστα πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία για τυχόν παγκόσμιες υγειονομικές απειλές. Από τις πιο εξέχουσες λειτουργίες του ATHINA είναι η παρακολούθηση, ανίχνευση, ανάλυση και προτεραιοποίηση των απειλών αλλά και ο εντοπισμός διαθέσιμων μέτρων αντιμετώπισης, ενώ θα παρέχει επιλογές ανταπόκρισης, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας πιο ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία.