Skip to main content

Business Days: «Συνάντηση» της Pyramis με startups/ερευνητικές ομάδες

Τα Business Days είναι μια από τις σημαντικότερες δράσεις που συνδιοργανώνει ο ΣΕΒ με το egg - enter*grow*go  (Eurobank), για την διασύνδεση της βιομηχανίας με το οικοσύστημα καινοτομίας

Με νεοφυείς εταιρείες και ερευνητικά κέντρα μέσω των Business Days που συνδιοργανώνει ο ΣΕΒ με το egg – enter*grow*go  (Eurobank), συναντήθηκε στο egg, μια αμιγώς ελληνική βιομηχανία του κλάδου της κατασκευής και εμπορίας ειδών κουζίνας και μπάνιου, Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ.

Οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης σε λύσεις για ενεργοβόρα κτήρια, έρευνα νέων σύνθετων υλικών, διαδικασίες πρόσληψης, αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών ενέργειας, internet of things κ.α., αποτελούν για εταιρία, ανέφερε ο Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε., ένα όχημα για το μέλλον όπως το οραματιζόμαστε. ΄Ενα οικοσύστημα καινοτομίας φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον που προσαρμόζεται και ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων. Στην Pyramis, πρόσθεσε, υποστηρίζουμε έμπρακτα τις ιδέες που συνδέουν το παρόν με το μέλλον, επιδρώντας στην οικονομία του τόπου μας, αυξάνοντας την υγιή ανταγωνιστικότητα και καθορίζοντας μια βιώσιμη και πρακτική καθημερινότητα.

Τέτοιες δράσεις, μπορούν να προσφέρουν μόνο οφέλη στη βιομηχανία, αλλά και στις startups/ερευνητικές ομάδες που συμμετέχουν, σημείωσε από την πλευρά της η Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, ΣΕΒ. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, μέσα από τα business days, μπορούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην καλλιέργεια και στην εδραίωση μιας κουλτούρας καινοτομίας και συνεργασιών μεταξύ των δύο πλευρών, υπογράμμισε.

Τα Business Days είναι μια από τις σημαντικότερες δράσεις που συνδιοργανώνει ο ΣΕΒ με το egg για την διασύνδεση της βιομηχανίας με το οικοσύστημα καινοτομίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν startups και ερευνητικά κέντρα που προσφέρουν λύσεις/τεχνολογίες σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη δημιουργία μελλοντικών συνεργασιών.

Στόχος τέτοιου είδους δράσεων, είναι η καλλιέργεια και η εδραίωση μιας κουλτούρας καινοτομίας και συνεργασιών μεταξύ των δύο πλευρών.

Η επιτυχία των Business Days έγκειται στη σωστή αξιολόγηση και επιλογή των startups-ερευνητικών κέντρων με σκοπό να δώσουν τις βέλτιστες λύσεις στις ανάγκες της επιχείρησης για την οποία διοργανώνεται η εκδήλωση.

Τα Business Days διεξάγονται με φυσική παρουσία είτε στα γραφεία του ΣΕΒ ή του EGG είτε στις εγκαταστάσεις της ενδιαφερομένης επιχείρησης.

Η επίσκεψη αυτή προσφέρει στις startups και τα ερευνητικά κέντρα μια ολοκληρωμένη εμπειρία και εικόνα του κλάδου δραστηριότητας της επιχείρησης.