Skip to main content

Άβαξ: Η συμφερότερη οικονομική προσφορά για το οδικό έργο Ιωάννινα – Κακαβιά

Εκτός από την Άβαξ, προσφορές κατέθεσαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Intrakat, Μέτκα (Mytilineos) και η κοινοπραξία των ΕΚΤΕΡ – Δομική Κρήτης – ΕΡΕΤΒΟ – ΤΕ.ΝΑ.

Με έκπτωση περίπου 17% η Άβαξ έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, καταθέσει την καλύτερη οικονομική προσφορά για το οδικό έργο Ιωάννινα – Κακκαβιά, αρχικού προϋπολογισμού 310 εκατ. ευρώ.

Λίγο νωρίτερα, όπως έγραψε η «Ν» τις προσφορές για το εν λόγω έργο, εκτός από την Άβαξ, κατέθεσαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Intrakat, Μέτκα (Mytilineos) και η κοινοπραξία των ΕΚΤΕΡ – Δομική Κρήτης – ΕΡΕΤΒΟ – ΤΕ.ΝΑ.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος, μήκους 70 χλμ, αποτελεί συνέχεια της Ιόνιας Οδού από τα Ιωάννινα προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή της Κακαβιάς, διασχίζοντας τον νομό Ιωαννίνων. Ο άξονας αυτός θεωρείται ως ο δυτικότερος κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού και εντάσσεται στο κεντρικό (core) Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, πρόκειται για έργο ιδιαίτερης σημασίας για την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς πρόκειται να αναβαθμίσει τις προοπτικές μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών των Νοτιοδυτικών Βαλκανίων, στους τομείς των μεταφορών, του εμπορίου, του τουρισμού και των logistics.